• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende-huurlingen: "Ontslag boeit ons niet"

  Lukaku en Canesin maken het mooie weer aan de kust.

  Het ontslag van Anderlecht-coach John van den Brom doet Jordan Lukaku, Fernando Canesin en Fede Vico, verhuurd aan Oostende, niet veel. Maar zondag, op het veld van hun werkgever, hopen ze zich wel te tonen aan nieuwe coach Besnik Hasi.

  Jordan Lukaku was in het verleden al scherp voor Van den Brom, maar reageert ongeïnteresseerd op het ontslag van de coach. "Ik kan er niets over zeggen. Jammer voor hem dat hij ontslagen is. Ik had geen relatie met de man", zegt Lukaku in Het Nieuwsblad.

  Dezelfde toon bij Canesin: "Het is niet dat ik een gat in de lucht heb gesprongen. Het bestuur heeft beslist dat het zo niet verder kon. Ik heb er geen plezier in dat het slecht gaat, hoor."

  En ja hoor, ook bij Vico (foto): "Het is een beslissing van de club, maar verder interesseert het me weinig. Ik heb er weinig mee te maken."

  Nochtans opent het ontslag van Van den Brom voor de drie misschien de deuren naar Anderlecht. Zondag moet Oostende naar Anderlecht voor de laatste match van de reguliere competitie. Meteen een kans om zich te tonen aan nieuwe coach Besnik Hasi.

  Canesin: "Niet gevoel dat ik me moet bewijzen"

  "Ik wil het goed doen", zegt Vico. "Ik wil aan Anderlecht bewijzen dat ik het waard ben om er te voetballen. Bij Oostende moet ik me bewijzen. En dan zien we wel of Hasi me volgend seizoen weer bij het team wil."

  Canesin klinkt hoopvol voor de toekomst: "Besnik heeft me bij het eerste elftal gehaald in Anderlecht. Dat moet normaal gezien een goed teken zijn. Maar het is afwachten of hij me erbij wil hebben. Er lopen daar genoeg spelers met kwaliteiten", zegt de Braziliaan.

  "Zondag wordt speciaal", zegt hij over de match in het Astridpark. "Maar ik heb niet het gevoel dat ik iets te bewijzen heb tegenover Anderlecht. Ik ken mijn kwaliteiten. Ik moet zondag niet tonen dat ik het verdien om daar te voetballen. Ik denk dat ik wel iets bijbracht toen ik daar voetbalde."

  Lukaku is er niet bij zondag, hij revalideert nog van een dijblessure. "Jammer, ik had me graag bewezen tegenover mijn werkgever, maar het gaat uiteindelijk om wat je op een heel seizoen brengt", zegt de linksachter.