• home
 • video
 • pas verschenen

  Mark Cavendish: "Scoren in de ploegentijdrit"

  Mark Cavendish wil zich in Tirreno-Adriatico klaarstomen voor Milaan-Sanremo.

  Vanmiddag kunt u naar de Tirreno kijken. Voor Omega Pharma-Quick Step opent de Koers van de twee zeeën met een belangrijke afspraak: de ploegentijdrit. Mark Cavendish voelt zich thuis in Toscane en wil zijn team aan de zege helpen. "We gaan zeker voor de zege in de opener", zegt de snelle Brit.

  De ploegentijdrit over 18 kilometer moet Omega Pharma-Quick Step lanceren. "Als we winnen, hebben we meteen wat marge", zegt Cavendish op Cyclingnews. "Als ploeg jagen we de eindzege na. Kwiatkowski is in een geweldige vorm en Rigoberto Uran staat er ook."

  Cavendish kan dus vanuit de "luwte" toeslaan in de spurtersritten. "Er rust niet veel druk op mij, maar ik ga zeker proberen mee te doen in de spurten. Ik kan rekenen op Petacchi en Renshaw."

  "Ik kom graag naar Toscane. Ik heb hier een huis en ken de wegen goed. Voor iedereen waarvoor Milaan-Sanremo een doel is, zijn de Italiaanse koersen een goeie voorbereiding. Alle klassieke teams en renners willen zich hier in Tirreno-Adriatico voorbereiden en komen daarom met een sterk team aan de start."

  Tirreno-Adriatico live op Sporza

  Kijk elke dag naar de Tirreno in Sporza op Eén, meteen na het liveverslag van Parijs-Nice. Ook op uw computer, tablet en smartpione kunt u naar de Koers van de twee zeeën kijken: klik/duw hier.