• home
 • video
 • pas verschenen

  Gert Verheyen: "Kompany was opnieuw de uitblinker bij City"

  Kompany blinkt uit.

  Manchester City moest in de 1/8e finales het hoofd buigen voor Barcelona, maar Vincent Kompany vertolkte wel een hoofdrol. Gert Verheyen, de cocommentator van Peter Vandenbempt voor Belgacom tv, genoot met volle teugen van de Belg in Camp Nou.

  "Ik heb zeer veel kwaliteit op het veld gezien", vertelt Verheyen aan de telefoon aan Sporza. "Het was mooi om te bekijken hoe aan beide kanten gespeeld werd. City speelde zonder angst en ging er echt voor. Het ontbrak hen alleen aan de 0-1, want die moest vallen om een kans te maken."

  "Wel zag ik een heel goeie prestatie van Vincent Kompany. Hij was voor mij de uitblinker bij City, ook al kreeg hij weinig steun van zijn maatje Lescott. Lescott was voor mij de minste. Hij ging te vaak in de fout en was onzeker. Hij was echt de zwakke schakel."

  "Centraal in de verdediging naast Kompany was Demichelis in de heenmatch ook al een probleem. Ik begrijp dat niet helemaal. Een club met zo veel financiële middelen vindt daar geen oplossing voor. Op dit niveau, tegen zo'n Barcelona, is dat echt problematisch."

  Bij momenten maakte City het Barcelona wel knap lastig, zag Verheyen. "In het begin van de tweede helft bijvoorbeeld zetten de Engelsen hoog druk en speelden ze op de helft van Barça. Tot de 1-0 viel natuurlijk, toen was het voorbij."

  "Messi gaat er altijd voorbij"

  Aan Spaanse kant valt de rol van Lionel Messi niet te onderschatten. Hij schitterde bij momenten en groeit duidelijk weer naar zijn beste vorm. Verheyen: "Messi was heel goed bij momenten. Als hij man op man, op snelheid met de bal aan de voet, op een verdediger kan afgaan is hij er altijd voorbij. Hij was niet af te stoppen en dat ondervonden ze ook wel bij City."

  Met Bayern München, Atletico Madrid, PSG en Barcelona zijn de eerste vier kwartfinalisten bekend. Verheyen: "De Spaanse ploegen doen het momenteel fantastisch. Real zal er ook nog wel bijkomen na de 1-6 op Schalke en dat Real is voor mij samen met Bayern München de grootste kanshebber om de Champions League te winnen. Meer dan Barcelona."