• home
 • video
 • pas verschenen

  Duchâtelet maakt zich niet populair in Engeland

  Chris Powell was drie jaar coach van Charlton.

  De beslissing van Roland Duchâtelet om Charlton-icoon Chris Powell te ontslaan en José Riga aan te stellen als nieuwe coach, stuit op onbegrip bij fans, media en voetballers in Engeland. Volgens de Engelse media zijn er supportersprotesten op til.

  Powell werd maandagavond ontslagen, volgens Duchâtelet (foto) omdat er een verschil was in visie over de strategie die de club in de toekomst moet volgen. De 44-jarige Powell is een monument van de club, met bijna 300 wedstrijden voor Charlton op de teller.

  Als manager van de club loodste hij Charlton van de derde naar de tweede klasse. En hoewel de club op dit moment laatste is in de stand, heeft ze wel vier wedstrijden minder gespeeld dan de rest en is het doek dus zeker nog niet gevallen.

  Dat de populaire Powell plaats moet ruimen voor een onbekende Belg die geen adelbrieven kan voorleggen, doet de supporters en sportjournalisten de wenkbrauwen fronsen.

  Zelfs Joey Barton, speler van reeksgenoot QPR, neemt het op voor Powell. "Ik vind dit doodzonde voor Chris Powell", schrijft hij in één van het handvol tweets dat hij aan het onderwerp wijdt. "Hij heeft het fantastisch gedaan bij Charlton en wordt opzijgeschoven voor een buitenlandse nobody."

  Weer supportersprotesten voor Duchâtelet?

  Charlton speelt vanavond zijn eerste wedstrijd onder leiding van José Riga en zijn assistent-coach Karel Fraeye. Roland Duchâtelet reist normaal gezien vandaag naar Londen af om de wedstrijd bij te wonen. In de Engelse media wordt gewag gemaakt van supportersprotesten die op til zijn.

  Duchâtelet heeft er ervaring mee, want toen hij na vorig seizoen Mircea Rednic ontsloeg bij Standard en de onbekende Guy Luzon aanstelde, kreeg hij de Luikse achterban over zich heen.