• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Na het wielrennen misschien naar autosport"

  De Ferrari 430 Chalenge. Zo'n wagen kocht Boonen onlangs.

  Waagt Tom Boonen zich na zijn wielercarrière aan een uitstap naar de autosport? Na de aankomst van Parijs-Nice op het circuit van Magny-Cours bekende Boonen dat hij dat wel ziet zitten. De auto heeft hij al, hij kocht onlangs een Ferrari Challenge.

  De derde etappe van Parijs-Nice kwam gisteren aan op het legendarische racecircuit van Magny-Cours. De autofanaat in  Boonen droomde daarbij al weg naar een carrière in de autosport.

  "Autoracen is één van mijn passies", zei Boonen voor de start aan Het Laatste Nieuws. "Het zou mooi zijn als ik kon winnen in Magny-Cours." Die overwinning kwam er niet. Boonen werd vijfde.

  "In mijn vrije tijd race ik zoveel ik kan. Soms vertoef ik twee keer per week op het circuit van Zolder."

  Voorlopig blijft het bij een hobby, maar daar kan wel eens verandering in komen. "Misschien ga ik na mijn carrière wel deelnemen in het wedstrijdencircuit. Er zijn genoeg cups waar je als "gentleman driver" kan meedoen. "

  De auto heeft Boonen in ieder geval al. "Een tijdje geleden heb ik een raceauto gekocht: een Ferrari Challenge 430." Die Ferrari Challenge is een raceversie van het straatmodel 430.