• home
 • video
 • pas verschenen

  Wielrenner Roy Jans geveld door klierkoorts

  Roy Jans boekte in de Ronde van Gabon zijn eerste profzege.

  Slecht nieuws voor Roy Jans. De 23-jarige wielrenner van Wanty-Groupe Robert, die een sterke seizoenstart maakte, zal voor onbepaalde tijd aan de kant staan met klierkoorts. Dat deelde hij zelf mee.

  Roy Jans was dit seizoen heel goed op dreef. De beloftevolle sprinter pakte in januari in de Ronde van Gabon zijn eerste profzege, maar sukkelde toen al met zijn gezondheid.

  Een maand later in de Ruta del Sol stak hij te vroeg zijn handen in de lucht en was het Gerald Ciolek die won. De jonge Belg bleef echter last hebben van gezwollen klieren. De teamdokter liet daarop een test uitvoeren. Het verdict was klierkoorts. Het is niet bekend hoelang Jans out is.