• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Wil goed zijn in de klassiekers"

  Van den Broeck bij de voorstelling van de Tour de France 2014.

  Jurgen Van den Broeck staat morgen aan de start van Tirreno-Adriatico. Voor de Belgische Tourhoop is de Italiaanse rittenwedstrijd een nieuwe test om te weten waar hij staat nadat hij maanden moest revalideren van een knieblessure.

  "In Tirreno-Adriatico kan ik zien waar ik sta in vergelijking met de rest", zegt Van den Broeck aan Sporza. "Mijn ambitie is vooral het klassement, omdat de WorldTour-punten belangrijk zijn."

  "Ik heb al heel wat koersen in de benen en hopelijk gaat het beter dan in de vorige koersen." (Van den Broeck reed dit jaar onder meer al de Ronde van San Luis en de Ronde van Oman, red.)

  "Ik voelde op de trainingen na de Ronde van Oman dat het elk rondje wat beter ging. Daarom hoop ik dat Tirreno-Adriatico een kantelmoment kan zijn."

  Wanneer zal Van den Broeck tevreden zijn over zijn Tirreno-Adriatico? "Wanneer ik kan meestrijden met de beste. Dat zou goed zijn voor het moreel."

  "Als er wordt gekoerst, wil ik kunnen meekoersen. In Oman was ik bij de laatste 10 toen het bergop ging. Maar toen ze begonnen te strijden, moest ik passen. Dat punt wil ik voorbij. Dat kan alleen door wedstrijden te rijden."

  "Op dit moment kijk ik enkel naar mezelf en niet naar de concurrentie. Dat komt later wel, maar ik kom terug na een blessure en zij hebben een gewone voorbereiding. Dat is een verschil."

  "Je moet geen veelwinnaar zijn om klassieker te winnen"

  Vorig jaar liet Van den Broeck de Ardense klassiekers links liggen, maar daar komt dit jaar verandering in.

  "Ik hoop goed te zijn in Tirreno-Adriatico. Daarna ga ik verder met de Ronde van het Baskenland en dan wil ik ook goed zijn in de klassiekers."

  "De klassiekers zijn echt een droom van mij. Ook al ben ik geen eendagsrenner. Je moet geen veelwinnaar zijn om op een goeie dag en met wat geluk, een klassieker te winnen."

  "Altijd dezelfde wedstrijden rijden is niet leuk en je kan niet overal rijden. Dus moet je kiezen. Vorig jaar hebben we de klassiekers laten schieten, maar dat is tegengeslagen. Nu wil ik de klassiekers wel rijden, vooral omdat ik dat graag doe."