• home
 • video
 • pas verschenen

  Pardew krijgt zeven dagen schorsing en megaboete voor kopstoot

  De emoties tussen Meyler (L) en Pardew (R) lopen hoog op.

  Newcastle-coach Alan Pardew is door de Engelse voetbalbond zwaar gestraft voor zijn kopstoot aan Hull-speler David Meyler. Pardew krijgt een boete van zo'n 72.000 euro en wordt zeven duels geschorst. De eerste drie wedstrijden wordt hij zelfs helemaal uit het stadion verbannen.

  Op 1 maart ging Pardew zijn boekje te buiten in de wedstrijd van Newcastle tegen Hull City. Pardew raakte betrokken bij een opstootje aan de zijlijn met Hull-middenvelder David Meyler. Hij beslechtte de confrontatie met een (lichte) kopstoot.

  Newcastle gaf zijn coach een boete van 120.000 euro en een formele waarschuwing, maar vandaag werd Pardew ook bij de Britse bond verwacht. Ook die was niet mild.

  Pardew krijgt een bijkomende boete van ongeveer 72.000 euro (60.000 pond) en een schorsing van zeven speeldagen. Voor drie duels krijgt hij een algemeen stadionverbod. Vier wedstrijden mag hij niet langs de zijlijn staan.

  "Ik heb duidelijk gemaakt dat ik dit incident vreselijk betreur en dat ik me bij alle betrokkenen verontschuldig voor mijn gedrag", zei Pardew. "Ik accepteer de straf en focus nu opnieuw op het team."