• home
 • video
 • pas verschenen

  Meersman stapt uit Parijs-Nice na zijn zware val

  Gianni Meersman kwam gisteren zwaar ten val in volle finale.

  Gianni Meersman kan niet meer voort in Parijs-Nice. Gisteren viel de OP-QS-Belg zwaar in de finale. "Ik ga naar een ziekenhuis in België", twittert hij. Ploegleider Wilfried Peeters fulmineert dan weer tegen de beslissing van de jury om Meersman te straffen voor stayeren: "Ik deed zoals met Nibali op het WK."

  Gianni Meersman wilde gisteren in de tweede rit de gele trui veroveren, maar dat liep even anders. Op 10 km van de finish kwam de kopman van Omega Pharma-Quick Step ten val door een manoeuvre van een Movistar-renner.

  Meersman verbeet in eerste instantie de pijn en reed als een waanzinnige achter de ploegauto van Wilfried Peeters weer naar het peloton (beelden hierboven). De jury bestrafte hem daarvoor met een tijdstraf van 70 seconden. Weg gele droom, maar het fysieke leed was nog erger.

  "Gianni liep een zware kneuzing van zijn bekken op. Ook de spieren naast zijn wervels zijn geraakt. Het is afwachten tot hij uit zijn bed komt om een beslissing te nemen", zegt ploegdokter Yvan Vanmol in de kranten. En die beslissing was stoppen.

  Peeters: "Deed zoals Nibali op het WK in Firenze"

  Wilfried Peeters kwam in Het Nieuwsblad nog even terug op de achtervolging van ploegauto en renner, die de jury ongeoorloofd vond. "Gianni hing niet met zijn hand aan mijn auto. Hij nam geen drinkbussen aan. Hij kwam op eigen kracht terug. De regel zegt dat de colonne ploegauto's gesloten moet worden. Dat deed ik."

  "Hier gebeurde niets anders dan wat met Vincenzo Nibali na zijn crash in de finale van het WK in Firenze gebeurde. Hem terug in de sliert auto's brengen, was mijn opdracht. Daarna was het aan Gianni."