• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "We geloven in onszelf"

  Kompany op de persconferentie in Barcelona.

  Vincent Kompany staat woensdagavond voor een schier onmogelijke opdracht in de Champions League. Zijn ploeg, Manchester City, moet een 0-2-nederlaag ophalen tegen Barcelona. Dat is in de Champions League nog nooit gelukt. Barcelona-speler Cesc Fabregas is overtuigd van een goede afloop.

  Kompany wil toch graag voor een unicum zorgen. "We moeten in onze eigen kansen geloven", zei Kompany. "Ik kijk er, net als de hele ploeg, enorm naar uit. Als we goed spelen, kunnen we Barcelona vast en zeker pijn doen."

  De aanvoerder van City haalt inspiratie uit de titelmatch van 2012. Toen werd City kampioen toen het tegen QPR van een 0-2-achterstand terugkwam. "Voetbal draait om zulke matchen."

  Manchester City werd vorig weekend uitgeschakeld in de FA Cup, maar ook Barcelona laat de laatste tijd vaker dan gewoonlijk steken vallen.

  Toch blijft Kompany op zijn hoede. "Barcelona is een ploeg met veel goede spelers. We moeten er ons van bewust zijn dat we niet enkel Messi of Neymar moeten verslaan. Het gevaar kan van alle kanten komen."

  Als City niet voor een stunt zorgt, zit het Europese verhaal er op. "Maar het is nu de derde keer op rij dat we in de Champions League zitten. Je merkt dat het stilaan ook in de cultuur van de club komt. We hebben progressie geboekt in Europa."

  Fabregas: "Ik wil de ploeg helpen om prijzen te pakken"

  Ook bij tegenstaner Barcelona is het vertrouwen in een goede afloop groot. "We moeten de wedstrijd controleren en onze kansen afmaken", zegt Fabregas. "We mogen er geen fysieke strijd van maken, want City is sterk in de duels."

  "Ze zijn ook gevaarlijk op de counter, maar normaal moeten we ons met dit team kunnen plaatsen voor de kwartfinale", vertelt Fabregas.

  Man City heeft met David Silva en Jesus Navas twee Spanjaarden in hun rangen. "Silva is een goede spelmaker en Navas is een snelle vleugelspeler. Ook Yaya Touré zal gemotiveerd zijn om zijn ex-club te verslaan", aldus Fabregas.

  "Ik kende goede en slechte tijden bij Barcelona, maar nu voel ik me goed. Er komen belangrijke maanden aan waar de prijzen zullen worden uitgedeeld. Ik wil de ploeg daarin helpen om titels te pakken", besluit de Spanjaard.