• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola ontevreden na 1-6: "Moet beter tegen Arsenal"

  Bayern München-coach Pep Guardiola zegt Dante hoe hij het ziet.

  Bayern München maakte afgelopen weekend brandhout van Wolfsburg: het won met 1-6 van De Bruyne en co. Achteraf was coach Pep Guardiola toch niet helemaal tevreden. "We waren niet dominant genoeg. Bijna al onze doelpunten vielen op de counter." Hij wil het vanavond anders in de return tegen Arsenal in de Champions League.

  Pep Guardiola heeft nog maar eens getoond hoe perfectionistisch hij wel is. Ondanks de 1-6 zag de Spanjaard veel ruimte voor verbetering. "We scoorden vier van de zes goals op de counter en waren niet zo dominant als bij onze vorige wedstrijden."

  Guardiola vond dat zijn team Wolfsburg te veel balbezit gunde in de eerste helft (1-1). "Dat mogen we niet doen tegen Arsenal."

  Bayern München won de heenwedstrijd van de achtste finale in de Champions League met 0-2 in Engeland. In eigen huis mag de kwalificatie voor de kwartfinale normaal niet meer in gevaar komen, maar Guardiola is op zijn hoede. Vorig jaar werd het immers in dezelfde fase 0-2 voor de Engelsen in München.

  "Ik ken Arsenal heel goed. Ze zijn erg goed in balbezit. Wij moeten er dus voor zorgen dat we de bal hebben. Zo kunnen we hen domineren. We mogen niet meer aan de heenmatch denken en moeten gewoon voor winst gaan."