• home
 • video
 • pas verschenen

  Duchâtelet zet Riga op trainerspost van Charlton

  Riga was in het seizoen 2011-2012 coach van Standard.

  Roland Duchâtelet is zijn pionnen bij Charlton aan het uitzetten. José Riga, ex-coach van Bergen en Standard, is de nieuwe coach van de Engelse tweedeklasser. Karel Fraeye, trainer van vierdeklasser Zele, wordt zijn assistent-coach.

  Charlton kwam op 3 januari officieel in handen van Roland Duchâtelet, die eigenaar en voorzitter is van Standard en in december een meerderheid verwierf in de Duitse vierdeklasser Carl Zeiss Jena.

  Toen Duchâtelet (foto) in 2011 Standard overnam, stelde hij José Riga ook al aan als hoofdcoach van de Luikse club. Riga, die daarvoor alleen bij Bergen ervaring op het hoogste niveau had opgedaan, deed het met een verjongd Standard zeker niet slecht in de eerste klasse.

  Het seizoensbegin ging de mist in, maar met een sterke remonte parkeerde Riga Standard toch nog op de vierde plaats. In de Europa League maakte de club indruk met een plaats in de achtste finales, maar daarin was Hannover te sterk.

  Na zijn seizoen bij Standard ging Riga aan de slag in de Aspire Academy in Qatar en nog een jaar later trad hij toe tot het technisch departement van de Italiaanse grootheid AC Milan.

  Charlton is laatste in The Championship

  Bij Charlton neemt Riga de taken over van Chris Powell, die gisteren ontslagen werd. Sportief is er voor Riga werk aan de winkel, want Charlton is laatste in de Engelse tweede klasse. Het kan met drie wedstrijden minder gespeeld wel nog uit de degradatiezone geraken.

  Op de website van Charlton geeft Duchâtelet meer uitleg bij het ontslag van Powell. "We onderhandelden over een contractverlenging, maar we raakten het niet eens over de strategie die de club in de toekomst moet volgen", zegt hij. "Dat woog op de werkrelatie tussen Chris en het bestuur en daarom vonden we het beter om uit elkaar te gaan."