• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach van Witsel en Lombaerts is ontslagen

  Luciano Spalletti was vier jaar coach van de Russische succesclub.

  Zenit Sint-Petersburg heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met coach Luciano Spalletti, na de 2-4-nederlaag in de Champions League en een 0-0-gelijkspel in de competitie. De Italiaan was sinds 2010 coach van de Russische club.

  Spalletti, die vorige week 55 werd, tekende in december 2009 een contract van drie jaar bij Zenit. Hij was begin september, na een slechte start in de Serie A, na vier jaar opgestapt bij Roma.

  Bij Zenit oogstte Spalletti meteen succes. Hij won de beker en de Russische titel en verlengde een seizoen later de titel. Hij verwierf er ook een cultstatus, onder meer door in naakt bovenlijf tussen de harde kern post te vatten.

  Maar de laatste tijd stokt de motor. Twee weken geleden werd er in de achtste finales van de Champions League in eigen huis zwaar verloren van Dortmund (2-4).

  En afgelopen weekend geraakte Zenit in de eerste competitiematch na drie maanden winterstop niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Tomsk. Lokomotiv Moskou won wel en is nu alleen leider in de Premjer Liga, met 2 punten meer dan Zenit.

  Oud-speler Semak is de nieuwe coach

  Sergej Semak, oud-speler van onder meer CSKA Moskou, Roebin Kazan en (sinds 2010) Zenit, neemt de taken van Spalletti over. De 38-jarige Semak is in Oekraïne geboren, maar trok net voor de val van de Sovjet-Unie naar Rusland. Hij speelde 65 keer voor het Russische nationale team.