• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi: "Zullen het Oostende nog lastig maken"

  Stas: "Met Krupalija (r) hebben we een extra wapen."

  Charleroi heeft zondag in de basketbaltopper laten zien dat het Oostende geen vrijgeleide zal geven naar een nieuwe landstitel. "We beschikken over talent, nu moeten we nog meer als ploeg op het parket staan", zegt teammanager Jacques Stas. "Het meest boeiende stuk van de competitie komt er nu aan", klinkt het in Oostende.

  Oostende had zondagavond aanvankelijk heel wat moeite met Charleroi. De bezoekers startten furieus, maar plooiden na de rust (98-91).

  "We spelen op topniveau, maar nog geen 40 minuten", vertelt Jacques Stas, teammanager van Charleroi. "Nu moeten we de hele match een constant niveau halen."

  "Daar hebben we de ploeg voor. We kunnen het Oostende nog lastig maken en zelfs kampioen spelen. Met de komst van Krupalija hebben we een extra wapen."

  "We beschikken over talent, nu moeten we nog meer als ploeg op het parket staan. Dat doen we stap voor stap. Het kampioenschap wordt pas over drie maanden beslist."

  Oostende: "Als leider naar play-offs"

  Met 39 punten voert Charleroi momenteel het klassement aan, maar Oostende (37) heeft nog twee matchen te goed.

  "Tegen Bergen en Luik", vertelt sportleider Philip Debaere. "Moeilijke wedstrijden, maar we gaan ons uiterste best doen om de play-offs als leider te beginnen."

  "Het meest boeiende stuk van de competitie komt er nu aan. We spelen ook nog de Final 4 van de beker."

  Oostende ziet Charleroi als belangrijkste uitdager voor de titel. "Met Broyles en Krupalija hebben ze twee oudgedienden teruggehaald. Krupalija heeft meteen zijn waarde al bewezen. Zondag was hij bij momenten een gesel voor onze verdediging."