• home
 • video
 • pas verschenen

  "Trekken kaart van Gilbert in bepaalde ritten"

  Cadel Evans won dit jaar al een rit in de Tour Down Under.

  BMC rekent in Tirreno-Adriatico op Cadel Evans en Philippe Gilbert. De Australiër moet voor een goed klassement gaan en de Belg mikt op een ritzege in Italië. En ook Ben Hermans krijgt een belangrijke rol. "Hij moet Cadel helpen op de beklimmingen."

  Morgen start de Tirreno met een ploegentijdrit over 18 kilometer. Die ploegentijdrit is belangrijk voor het eindklassement. BMC zal er meteen moeten staan in dienst van kopman Cadel Evans. Die won de Tirreno in 2011.

  "De Strade Bianche was een goeie indicatie voor mijn vormpeil en een goeie test", zegt Evans. De Australiër eindigde zaterdag als zevende in Siena.

  Evans krijgt in de Tirreno hulp van een Belg, Ben Hermans. "Hij moet Cadel helpen in de beklimmingen", zegt ploegleider Valerio Piva. "Hij is samen met Nerz onze beste klimmer."

  Die andere Belg bij BMC, Philippe Gilbert, mag in bepaalde ritten zijn eigen kans gaan. "Philippe bereidt Milaan-Sanremo voor en is onze tweede kopman", zegt Piva. "We trekken zijn kaart in de ritten die hem liggen." Gilbert won in 2011 een rit in Tirreno-Adriatico (zie video hieronder).

  Video: Philippe Gilbert wint rit in Tirreno in 2011

  U kunt alle ritten van Tirreno-Adriatico live bekijken via de livestream. Op Eén kunt u tot en met zondag na Parijs-Nice de finale van de rit in Tirreno-Adriatico bekijken, vanaf maandag zijn we er ook op Eén live bij.