• home
 • video
 • pas verschenen

  Strootman mist WK door knieblessure

  Kevin Strootman is een belangrijke pion op het Nederlandse middenveld.

  Kevin Strootman heeft slecht nieuws gekregen. De Nederlandse international scheurde gisteren tijdens Napoli-Roma zijn voorste kruisband en is ongeveer een half jaar buiten strijd. Bondscoach Van Gaal ziet zo een belangrijke pion wegvallen voor het WK. "Dit is dramatisch voor Kevin."

  De middenvelder van AS Roma zakte gisteren in de wedstrijd tegen Napoli door zijn knie en verliet huilend het veld. De Nederlander probeerde nog door te spelen, maar zakte even later kermend van de pijn op de grond en moest van het veld.

  Vanochtend bracht een MRI-scan de ernst van de blessure aan het licht. Waarschijnlijk heeft Strootman niet alleen zijn voorste kruisband afgescheurd, maar ook zijn meniscus en de binnenband in zijn linkerknie.

  Bondscoach Louis van Gaal (foto) reageert aangeslagen op het slechte nieuws. "Dat is dramatisch voor Kevin. Ik kan mij voorstellen dat hij nu even instort."

  "Kevin stond zowel met zijn club als met Oranje voor een heel belangrijke periode. Hij heeft een heel grote bijdrage geleverd aan onze kwalificatie. We deden nooit tevergeefs een beroep op hem. Maar het allerergste is dat Kevin zijn droom in duigen ziet vallen."