• home
 • video
 • pas verschenen

  Staelens: "Beloofde kapitaalsinjectie is fabeltje"

  Lorenzo Staelens vreest voor dezelfde budgettaire problemen volgend seizoen.

  Lorenzo Staelens heeft Cercle Brugge vlot in eerste klasse gehouden dit seizoen. Maar het bestuur volgt niet met de centen. "Dat wordt weer hetzelfde budgettaire probleem als de voorbije jaren. Spijtig voor de toekomst, maar we blijven vechten", schrijft de coach op zijn Facebook-pagina.

  Staelens schoof eind vorig seizoen van T2 door naar T1 en hield Cercle via Play-off III en de eindronde met tweedeklassers in eerste.

  Cercle maakt een relatief onbezorgd seizoen door. Maar de 4-0 vorige week in Kortrijk en de 1-4 van zondag tegen AA Gent kwamen hard aan bij Staelens.

  "De fightingspirit en winnaarsmentaliteit die ons in eerste klasse hielden waren ver te zoeken. Lusteloosheid kan ik nu eenmaal niet tolereren", schrijft Staelens.

  "Maar Gent won verdiend. We werden gepakt op de tegenaanval op snelheid en efficiëntie, terwijl we zelf nalieten de kansen af te maken."

  "Hetzelfde budgettair probleem"

  Staelens blikt nog eens terug op de laatste twee seizoenen. "Het verhaal van de laatste twee jaar: zweten en zwoegen om erin te blijven. Moet anders kunnen naar volgend seizoen."

  Maar de coach, die hoopte op centen van het bestuur, zet daar zelf vraagtekens bij in harde bewoordingen richting dat bestuur. "Blijkbaar is de beloofde kapitaalsinjectie met het omvormen van de vzw naar een cvba weer een fabeltje."

  "Dat maakt dat we weer in hetzelfde budgettaire probleem gaan zitten als de vorige jaren. Dus zullen we weer moeite hebben om onze zichtbare lacunes (lees: scorend vermogen) op te vullen. Spijtig, want mij waren andere beloftes voorgehouden voor de toekomst. Maar we blijven vechten, met alles was we in ons hebben. Lang leve Cercle", sluit Staelens af.

  "Beter intern geventileerd"

  Cercle-voorzitter Paul Vanhaecke (foto) betreurt de verklaringen van Staelens. "Ik begrijp hem, maar ik vind dat hij dat ongenoegen beter intern had geventileerd en niet op Facebook", zegt Vanhaecke in Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

  "We gaan er geen zaak van maken, maar dit moet en kan anders. Staelens heeft iets opgevangen, maar kent de ware toedracht niet."

  De buitengewone algemene vergadering zette maanden geleden al het licht op groen voor de wijziging van een vzw in een cvba, maar daar is nog niks concreet van in huis gekomen, weet Het Nieuwsblad.

  Het bestuur van de huidige vzw vreest dat het de macht uit handen zou moeten geven aan de cvba.