• home
 • video
 • pas verschenen

  Ruytinx: "Onderhandelingen met OHL gaan niet goeie richting uit"

  Bjorn Ruytinx was maandag te gast in Extra Time.

  Aan de tafel van Extra Time heeft Bjorn Ruytinx een tipje van de sluier gelicht over zijn toekomst. De deur bij OH Leuven is zeker nog niet dichtgetrokken, maar de spits geeft wel aan dat de onderhandelingen moeizaam verlopen.

  "Ik weet niet of ik volgend seizoen nog bij OH Leuven speel", zei Ruytinx. "Ik praat met Leuven, maar sinds kort is er ook interesse van twee andere clubs uit eerste klasse."

  Is het aanbod van OH Leuven minder goed dan zijn huidige contract, wilde Peter Vandenbempt weten? "Het is niet minder goed, maar het is wat anders", bleef Ruytinx vaag.

  "Ik ben al sinds november vragende partij om mijn contract aan te passen. Ook omdat ik al in de heenronde belangrijk was. We zijn uiteindelijk op stage vertrokken zonder gepraat te hebben."

  "Sinds een maand zitten we om de tafel, maar ik moet zeggen dat het niet de goeie richting uitgaat. Andere ploegen zijn iets scherper en vlotter. KV Oostende? Ik ken coach Fred Vanderbiest heel goed."

  "Ik heb eerder al aangegeven dat ik Leuven wil volgen tot in eerste provinciale als het moet. Het ligt niet aan mij."

  "Beter met andere trainer op winterstage geweest"

  OH Leuven beleeft een moeilijk derde seizoen in eerste klasse. Na het ontslag van Ronny Van Geneugden nam assistent Herman Vermeulen over. Vijf wedstrijden later werd uiteindelijk Ivan Leko aangesteld om de ploeg te redden van de degradatie. Zijn er binnen de club verkeerde beslissingen genomen?

  "Er is vanalles gebeurd. Maar wie niets doet, kan niets verkeerds doen. Er zijn beslissingen genomen die misschien te laat kwamen, maar dat zijn keuzes die gemaakt zijn. Na volgend weekend zullen we pas zien of het de goeie beslissingen waren."

  Is de aanstelling van Ivan Leko als trainer een goeie beslissing? "We zijn nog maar twee weken bezig natuurlijk. Herman Vermeulen heeft ook zijn best gedaan dit seizoen, maar als ik het nu zie was Leko eerder al de beste keuze geweest. Maar dat is praat achteraf en dat is makkelijk."

  "We hebben veel te danken aan Ronny Van Geneugden. In drie jaar heeft hij 80 procent neergezet van wat er nu in Leuven staat. Maar op het laatste was het moeilijk met hem. Als ik een bestuurslid zou zijn geweest, dan was ik op winterstage vertrokken met een andere trainer. Dat zorgt voor nieuwe ideeën. Maar ik ben een speler en dus heb ik daar niets over te zeggen."