• home
 • video
 • pas verschenen

  Man en zoon van Ulla Werbrouck vallen 70 meter diep in ravijn

  Werbrouck beleefde de schrik van haar leven.

  Het gezin van Ulla Werbrouck is aan een grote tragedie ontsnapt. De echtgenoot en oudste zoon van de voormalige judoka en het huidige Vlaams parlementslid voor LDD hebben een zwaar ski-ongeluk in de Oostenrijkse bergen overleefd.

  Het ongeluk gebeurde vrijdag, uitgerekend op de laatste dag van hun vakantie in Hintertux. In Het Laatste Nieuws vertelt Werbrouck wat haar en haar geliefden overkomen is.

  "Vreemd genoeg is het ongeluk gebeurd toen we op de skibus stonden te wachten", zegt Werbrouck. "Die was te laat, dus gingen onze drie zoontjes wat spelen aan de rand van de parking. Wat we niet gezien hadden, was dat daar achter een berg sneeuw een ravijn schuilde."

  "Opeens hoorde ik een schreeuw. Mijn oudste zoon Tristan was over de berg geklommen en het ravijn ingegleden. Mijn man heeft geen seconde getwijfeld en is achter hem aan gesprongen om hem te redden."

  "Maar ook mijn man vond geen houvast en is de dieperik ingetuimeld. Ik heb hen zien vallen, tegen bomen en over rotsen. Tot ze 70 meter lager in de rivier belandden."

  "Ik was er bijna zeker van dat ze dood waren en durfde zelfs niet meer kijken. De angst en paniek kan ik nu niet beschrijven. Ik heb de longen uit mijn lijf geroepen. Gelukkig kreeg ik na amper een minuut telefoon van mijn man uit het ravijn."

  "Het is een echt wonder"

  Verlossend nieuws was het. Werbrouck: "Mijn man zei: "Het valt wel mee". Twee helikopters hebben hen naar boven gehaald. Na onderzoek bleek mijn zoon zijn knie gehecht te moeten worden, net als een snee in het hoofd van mijn man. Een been van mijn man is gekneusd. Een echt wonder, dat hebben de hulpverleners ook gezegd. Het is nu even bekomen, maar we zijn ongelofelijk blij dat we nu weer allemaal samen veilig thuis zijn."