• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "Sommigen zijn vergeten dat ze voor Anderlecht spelen"

  "De spelers moeten weer goesting krijgen om te winnen."

  Besnik Hasi krijgt een zware opdracht op zijn bord als nieuwe T1 van Anderlecht: de sputterende motor van de uittredende kampioen aan de praat krijgen en de fut weer in de ploeg pompen. "Ik ben geen makkelijke jongen", waarschuwt hij wie niet in de pas wil lopen.

  Hasi, die de selectie door en door kent, hinkte tijdens de persconferentie in Neerpede op twee gedachten: bedroefd omdat hij zijn vriend John van den Brom zag weggaan, blij met de kans om zich te bewijzen als hoofdtrainer.

  "Ik ben droevig, omdat we iemand verliezen met wie ik een goed contact had, een heel warm persoon", zegt Hasi. 

  "Anderzijds krijg ik de kans om me te tonen, niet op een makkelijk moment, maar die zijn dan ook schaars in Anderlecht."

  "Het eerste dat ik kan zeggen is: ik wil duidelijkheid. Over alles. Ook over discipline. Ik ben geen makkelijke jongen. Niet hier, niet thuis, nergens. Als ik iets wil, moet het ook gebeuren."

  De nieuwe T1 maakt het zelf concreet: "De spelers moeten hun verantwoordelijkheden opnemen, ik denk dat sommigen vergeten zijn dat ze voor Anderlecht spelen. We zijn in een soort "comfort zone" gesukkeld en daar moeten we zo snel mogelijk uitgeraken."

  "De spelers moeten weer goesting krijgen om wedstrijden te winnen. Met het talent dat we hebben, moeten we beter kunnen. Ik ga me ten volle concentreren op de komende elf wedstrijden en wil daarin het maximaal haalbare behalen."

  "Als de organisatie op punt staat, brengt dat stabiliteit"

  "Ik heb bepaalde doelen voor ogen en die wil ik realiseren. We hebben dit seizoen de kaart van de jeugd getrokken en ik wil hen dit seizoen nog beter maken", zegt Hasi. "Ik stel verder vast dat we in uitwedstrijden te veel doelpunten slikken. Dat is een kwestie van organisatie: als die op punt staat, moet dat stabiliteit brengen. Ik heb bepaalde ideeën over voetbal en die wil ik stapsgewijs overbrengen."