• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet: "De spelers zijn ook verantwoordelijk"

  De negende nederlaag van het seizoen werd Van den Brom fataal.

  Enkele spelers van Anderlecht hebben bij RTBF gereageerd op het ontslag van coach John van den Brom. De ervaren spelers, Guillaume Gillet en Silvio Proto, waren teleurgesteld dat "er geen andere oplossing was". De spelers hopen dat de aanpak van Besnik Hasi snel aanslaat.

  "We mogen niet alles op de rug van Van den Brom afschuiven", zei Gillet. "We moeten ook kritisch zijn voor onszelf. Nu is het aan ons, de groep, om harder te werken om goeie resultaten neer te zetten in de play-offs. Wij zijn ook verantwoordelijk."

  Proto: "We zijn teleurgesteld dat de coach ontslagen is. We begrepen elkaar goed. Dit was de laatste oplossing."

  Wat valt Van den Brom dan te verwijten volgens Proto en Gillet? "Misschien wel dat er nog geen typeploeg is terwijl de play-offs bijna beginnen. We hebben vanalles geprobeerd, misschien wel te veel. Er was te weinig stabiliteit."

  Silvio Proto speelde nog samen met de nieuwe coach, Hasi. "Hopelijk is hij de mirakeloplossing. Ik verwacht dat hij anders zal zijn als hoofdtrainer dan als assistent. Hopelijk brengt hij ons bij wat hij als speler had: een vechtersmentaliteit."

  "Als ervaren mannen moeten we de jongeren de weg tonen bij Anderlecht", zei Proto. "Maar let op, het is niet door de ouderen dat we winnen of door de jongeren dat we verliezen. Winnen of verliezen, dat doen we samen."

  Bruno: "Hasi heeft een andere aanpak"

  Ook Massimo Bruno reageerde kort op het ontslag van Van den Brom. "Hij was de trainer die het risico heeft genomen om mij te lanceren."

  "De laatste tijd had ik niet het gevoel dat ik echt beter werd, dat moeten we ook eerlijk zeggen. Ik moest ook op veel posities spelen, dat was niet zo gemakkelijk. Ik voelde me niet altijd op mijn gemak, ik had wat minder vertrouwen."

  "Maar het was zeker geen "Club Med" onder Van den Brom. In het begin van het seizoen speelden we veel matchen en dus kwam het er op aan om veel te rusten tijdens de week. Nu dat we nog maar een match per week spelen, kunnen we wel werken op training."

  "Het is geen geheim dat Van den Brom en Hasi veel samen beslisten, maar Hasi heeft wel een andere aanpak en hopelijk slaat die aan."