• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert boos in Rome: "Reden gewoon tussen auto's"

  Gilbert is niet te spreken over de koersomstandigheden in Rome.

  Philippe Gilbert werd gisteren achtste in de Roma Maxima. De Belg van BMC was teleurgesteld dat hij niet won, maar ook boos over de verkeerssituatie in de Italiaanse hoofdstad. "Het was een echte amateurwedstrijd."

  Gilbert kende materiaalpech in de finale en bevond zich plots tussen de auto's op de Appia Antico in de buitenwijken van Rome.

  "Na een technisch probleem zat ik plots op een opengestelde weg met heel wat verkeer", klaagde Gilbert op Twitter. "Daarna brak ook nog mijn zadel, maar ik blijf lachen."

  De conclusie van Gilbert was treffend: "Er bestaat geen twijfel over dat wielrennen de gevaarlijkste sport ter wereld is."

  Aan cyclingnews.com gaf Gilbert nog wat meer info: "Het gebeurde op 15 km van de streep. Ik had een probleem met mijn fiets en was samen met Chris Sutton en nog een renner. We zaten maar 20 seconden achter het peloton, maar het verkeer was open en we reden tussen de auto's."

  "Het was heel, heel gevaarlijk. Ik hoop dat we dit nooit meer zien in onze sport, want dit is een schande. Dit was echt een amateurwedstrijd."

  Uiteindelijk kwam Gilbert nog kort op dagwinnaar Alejandro Valverde. "Ik voelde me goed ondanks de problemen en ik denk dat mijn vorm ook goed is. Ik kijk uit naar de Tirreno."