• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanthourenhout: "Kwiatkowski kan scoren op alle fronten"

  Vanthourenhout was co-commentator tijdens de Strade Bianche.

  Sven Vanthourenhout was tijdens de Strade Bianche co-commentator voor Sporza. De veldrijder kon de koers over onverharde Italiaanse wegen wel smaken en zag een verrassende finale die uiteindelijk gewonnen werd door Michal Kwiatkowski.

  "Michal Kwiatkowski manifesteerde zich vorig seizoen al en dit jaar bevestigt hij zijn talent", zegt Vanthourenhout aan Sporza.

  "Zowel in het tijdrijden, in koersen als de Strade Bianche, als in de Ronde van de Algarve getuigt hij van grote klasse."

  "We hebben de limieten van deze jonge nog niet gezien. Hij kan op alle fronten scoren."

  "Hij kan Tirreno-Adriatico winnen en meedoen in de Waalse en Vlaamse klassiekers. Het zal wat afhangen van de rol die hij van de ploeg krijgt. Omega Pharma-Quick Step kan hem overal wat uitspelen."

  Vanthourenhout zag dat de Belgische ploeg van Kwiatkowski opnieuw als een sterk blok voor de dag kwam.

  "Bij het verlaten van de beslissende strook zat Omega Pharma-Quick Step met vijf renners in de kopgroep."

  "Ze nemen het initiatief en dragen de koers. Als je een winnaarstype in huis hebt zoals Kwiatkowski, dan motiveert dat heel de ploeg. Zij zijn op dit moment zeker de ploeg van het voorjaar."

  De Belgen en Cancellara

  Opvallend aan de deelnemerslijst van de Strade Bianche was de totale afwezigheid van Belgen. Geen enkele landgenoot kwam aan de start in Italië.

  "Ik had wel Philippe Gilbert verwacht", zegt Vanthourenhout. "Hij koos voor de Roma Maxima op zondag. Dat verwondert mij wel. Ook Van Avermaet kan hier zeker zijn ding doen. Dit is een koers voor de klassieke types die een heuvel over kunnen."

  Wel aan de start stond Fabian Cancellara. Zijn voorbereiding tijdens de winter verliep niet vlekkeloos, maar Vanthourenhout denkt dat het wel in orde komt met de Zwitser.

  "Hij was zeker niet slecht. Vorig jaar was hij vierde in de Strade Bianche. Ik denk dat hij toen aan 90 procent van zijn kunnen zat en dit jaar zat hij daar niet ver vanaf."

  "In de achtervolgende groep was hij zeker niet de beste, maar hij was er wel bij. Dat getuigt van een redelijk goeie conditie en die kan hij nu nog verder aanscherpen. Ik verwacht hem dus wel in de Vlaamse koersen."