• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Garderen verlaat Parijs-Nice met maagproblemen

  Voor Van Garderen duurde Parijs-Nice amper 71 kilometer.

  Opvallend nieuwsfeit in de eerste etappe van Parijs-Nice. Tejay van Garderen, een van de favorieten voor de eindzege, gaf er al na 71 kilometer de brui aan. De Amerikaan van BMC zou kampen met maagproblemen.

  Volgens Van Garderen heeft hij een ziekte opgelopen tijdens de vlucht van Nice naar Parijs. "' 's Nachts kreeg ik last van krampen en diarree. Later had ik geen eetlust", zegt de renner, die als een van de favorieten gestart was.

  "Ik dacht dat het vandaag wat beter was. Ik voelde me niet slecht toen ik opstond, maar ik was helemaal leeg. Ik kon geen calorieën opnemen en had niks in mijn spieren."

  Na 71 kilometer zat Parijs-Nice er al op voor de Amerikaan. "Je kan niet koersen zonder brandstof", zei de teamarts van BMC. "Hij was helemaal uitgedroogd. Jammer, want hij was gemotiveerd. Hopelijk recupereert hij snel." Vorig jaar werd Van Garderen nog vierde in Parijs-Nice.