• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom is niet langer coach van Anderlecht

  De dagen van John van den Brom zijn geteld in Anderlecht.

  Onze redactie heeft uit goede bron vernomen dat Anderlecht en coach John van den Brom uit mekaar gaan. Assistent-coach Besnik Hasi neemt de play-offs voor zijn rekening.

  Manager Herman Van Holsbeeck heeft John van den Brom deze voormiddag op de hoogte gebracht van de beslissing.

  Anderlecht bevestigt, noch ontkent het nieuws. Maandag om 11u geeft de club een persconferentie over de positie van de coach. Dan keert voorzitter Roger Vanden Stock (foto) terug uit vakantie. Het bestuur zal eerst de spelers inlichten.

  Assistent-coach Besnik Hasi neemt voorlopig het roer over bij Anderlecht. Volgend weekend op de laatste speeldag van de reguliere competitie thuis tegen KV Oostende maakt hij zijn debuut. Daarna krijgt de oud-middenvelder tien toppers in Play-off I op zijn bord.

  Negen competitienederlagen

  De positie van John van den Brom was al langer wankel. Paars-wit leed dit seizoen - in een overgangsjaar - al negen nederlagen.

  Buitenshuis kan Anderlecht slechts een 20 op 45 voorleggen. Zaterdag zette Anderlecht bij Oud-Heverlee Leuven (1-0) een zoveelste zwakke prestatie neer dit seizoen.

  Van den Brom hield het net geen twee jaar vol bij Anderlecht. Hij verlaat het Astridpark met een landstitel (foto), twee Supercups en twee Champions League-campagnes.

  In het klassement staat Anderlecht op de derde plaats, op twaalf punten van leider Standard en zes van nummer twee Club Brugge. Kleine meevaller voor de titelverdediger: in de play-offs wordt die kloof gehalveerd.