• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings pas 15e op 1.500m in Inzell

  Swings (archieffoto) schaatst volgende week in Heereveen.

  Bart Swings is op de Wereldbekermanche schaatsen in het Duitse Inzell op een vijftiende plaats geëindigd in de schaatsmijl. Met zijn tijd van 1'48"19 bleef hij ver verwijderd van het podium. De winst was voor de Amerikaan Brian Hansen.

  Vrijdag liet Swings de 5.000 meter schieten door maagklachten en tijdens zijn 1.500 meter leek hij nog niet helemaal de oude. Swings had moeite om zijn rechtstreekse tegenstander, de jonge Noor Havard Holmefjord Lorentzen, te verslaan.

  In de ritten daarna zag hij zich gepasseerd door alle favorieten. De Amerikaan Brian Hansen won in een nieuw baanrecord van 1'44"58, voor de Canadees Danny Morrison en de Nederlander Koen Verweij.

  "Onvoldoende hersteld"

  "Ik had weinig energie en geen fut. Ik was toch onvoldoende hersteld na twee dagen ziekte", vertelde Bart Swings. "In een massastart kan je daar nog mee weg komen, maar voor een 1.500 meter moet je fysiek helemaal in orde zijn. En dat ben ik nog niet."