• home
 • video
 • pas verschenen

  Proto: "Spelers geven zich niet voor de ploeg"

  "Kunnen spel blijkbaar niet maken", zegt Proto.

  Na (alweer) een pijnlijke uitnederlaag bij OHL klonk Anderlecht-doelman Silvio Proto bijna weemoedig en wanhopig. "We waren amper gevaarlijk, dat vind ik niet normaal." Ook Olivier Deschacht kan niet vatten waarom Anderlecht het buitenshuis keer op keer laat afweten.

  Anderlecht legt buitenshuis stilaan dramatische cijfers voor. Het wacht al sinds december op een uitzege en is met 20/45 simpelweg gebuisd.

  Ook bij OH Leuven speelde Anderlecht allesbehalve als een kampioen, tot wanhoop van doelman Silvio Proto. "We hebben verloren, omdat we het spel niet konden maken. Het leek wel of we niet wilden winnen. We waren nauwelijks gevaarlijk. Dat vind ik niet normaal."

  "Ik heb hier geen verklaring voor. We hebben ook geen enkel duel gewonnen. Tijdens de rust hamerde de trainer nog op meer duelkracht, maar dat gebeurde niet."

  "Mitrovic had een halve kans, Vargas schoot op de lat: dat was het. Te veel spelers trokken hun voet terug. Dat begrijp ik niet. Ik vind het heel erg dat je je niet geeft voor de ploeg."

  "Op bezoek bij kleinere teams kunnen we het spel blijkbaar niet maken. We hebben ook verloren in Charleroi, op Lierse, bij Mechelen... Niemand kan dan het verschil maken bij ons."

  Deschacht: "Begrijp het evenmin"

  Olivier Deschacht treedt Silvio Proto bij. "Het was niet goed genoeg, we hebben erg weinig kansen gecreëerd."

  "Ik begrijp het niet goed. Een minuut voor de wedstrijd roept iedereen. Iedereen is gemotiveerd, erg geconcentreerd tijdens de opwarming, maar dan brengen we zo'n vertoning op de mat."

  "Ik zit echt in met de meegereisde supporters. Op verplaatsing laten we ze telkens in de steek. Thuis winnen we alles, op verplaatsing niets. Dat is echt erg vreemd. We gaan het mogen horen. En terecht", reageerde de verdediger van Anderlecht.