• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuytinck: "Ik wil hier weer belangrijk zijn"

  Door de blessure van Mbemba wordt Nuytinck vanavond aan de aftrap verwacht.

  Dat het ene seizoen het andere niet is, heeft Bram Nuytinck dit seizoen ondervonden bij Anderlecht. De Nederlander was vorig seizoen een onbetwiste basisspeler in de kampioenenploeg van Anderlecht. Dit seizoen komt hij nauwelijks van de bank van John van den Brom. In Het Laatste Nieuws vertelt Nuytinck het verhaal van zijn seizoen.

  Na het behalen van de titel met Anderlecht vorig jaar, trok Nuytinck met Jong Oranje naar het EK in Israël. "Ik was aanvoerder, had alle kwalificatiewedstrijden gespeeld, maar op het EK moest ik naar de bank", zegt Nuytinck.

  "Dat kwam hard aan. Ik had het moeilijk daarmee, zelfs al moest ik plaats maken voor jongens die van het grote Oranje kwamen."

  "De laatste poulewedstrijd tegen Spanje mocht ik dan toch spelen omdat we al geplaatst waren voor de halve finales. We verloren en ik speelde niet echt goed. Om het allemaal nog wat erger te maken, raakte ik in die wedstrijd ook nog eens geblesseerd."

  "Ik had last van mijn knie en ben terug naar Nederland gevlogen. In het ziekenhuis was de diagnose duidelijk: een overbelastingsblessure. Ik had rust nodig, maar moest gelijk weer beginnen bij Anderlecht." 

  "Ik was constant aan het nadenken"

  De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen speelde Nuytinck onder zijn niveau en daar werd hij op aangesproken door zijn trainer. "Ik heb geantwoord dat ik een verklaring had. Ik voelde me niet fris. Bij mijn vorige club speelde ik nooit zoveel wedstrijden."

  "Het lukte me niet om in de weken daarna uit het dal te kruipen. De trainer bleef maar herhalen: "Bram, ik wil dat je meer brengt." Maar op een, twee, drie draai je dat niet om. Het is moeilijk aan te geven wat er precies scheelde. Ik trainde extra en verzorgde me goed."

  "Ik was constant aan het nadenken: in de wagen, thuis op de bank, in bed. Opeens stond Van den Brom weer voor mijn neus. "Ik ga je er een tijdje uit zetten." Ik werd boos. Ik wilde dat niet. Ik had het er heel moeilijk mee. Op de club liep ik rond met een lang gezicht."

  "Op training bleef ik niettemin mijn best doen. Veel mensen zijn ook naar me toegekomen om me moed in te spreken. Ook belangrijke mensen binnen Anderlecht."

  "Ik was trouwens nooit van plan om deze winter de club te verlaten, ondanks de aanbiedingen bij mijn zaakwaarnemer. Ik zei hem: gooi alles weg, ik wil hier weer belangrijk zijn."

  "We missen lef en persoonlijkheid"

  Dat de ploeg bij Anderlecht niet draait, maakt het voor Nuytinck niet makkelijker om opnieuw vertrouwen op te doen. "Ik kan eerlijk zeggen dat we lef en persoonlijkheid missen. Eenmaal het publiek gaat fluiten zie je sommige jongens denken: "Als ik de bal krijg en ik verlies hem dan krijg ik dat gezeik weer over me heen.""

  "Biglia en Jovanovic hadden schijt aan de reacties. Dat interesseerde hen helemaal niet. Als je twintig bent is dat iets lastiger. Zelf ben ik ook nog maar 23, maar ik tracht de ploeg daarin te helpen. Ik ben geen kleine jongen meer."

  "Ik weet niet of we het allemaal nog klaar krijgen in de komende twee maanden, maar ik ga nog altijd voor het allerhoogste."