• home
 • video
 • pas verschenen

  Legear: "Spelen tegen Standard is altijd bijzonder"

  Legear maakte vorig weekend zijn debuut voor KV Mechelen.

  Voor Jonathan Legear heeft de competitiewedstrijd van KV Mechelen tegen Standard een speciale betekenis. Legear keert terug naar zijn geboortestad en naar de club van zijn jeugd. De KV Mechelen-speler hoopt vanavond een halfuur te kunnen meespelen op Sclessin. Cadeaus hoeven ze in Luik niet te verwachten.

  "Ik gun Standard de titel, maar dan zal het die in de play-offs moeten verdienen", zegt Legear in Gazet van Antwerpen. "Anderlecht mag van mij trouwens ook kampioen worden."

  "Spelen tegen Standard zal wel altijd heel bijzonder blijven voor mij. Het is de club van mijn hart, de club waar ik mijn jeugd heb doorgebracht en de club van de stad waar ik woon. Toch hoop ik dat we er een resultaat kunnen neerzetten."

  De laatste keer dat Legear tegen Standard speelde, droeg hij nog het paars-witte shirt van Anderlecht. Toen werd hij meestal uitgefloten door het Standard-publiek. "Ach, dat hoort bij voetbal. Sommigen hebben me mijn vertrek naar Anderlecht nooit kunnen vergeven."

  "Er zullen supporters zijn die me zullen uitjouwen en er zullen er zijn die me toejuichen. Laat de fluiters maar doen. Dat werkt alleen maar motiverend voor mij."

  Legear maakte op de vorige speeldag zijn debuut voor KV Mechelen in de gewonnen wedstrijd tegen Lokeren. Wat vond hij er zelf van?

  "Niet slecht. Het was al vier maanden geleden dat ik nog eens kon proeven van een overwinning. Het was een wedstrijd met een hoge intensiteit. Niet evident om in zulke omstandigheden een terugkeer te maken, maar ik heb mijn plan kunnen trekken."

  "Tegen Standard zou ik een halfuur kunnen meespelen, tegen Charleroi een helft en tegen de play-offs zou ik een basisplaats moeten aankunnen."