• home
 • video
 • pas verschenen

  Jongste Van Poppel is de snelste in West-Vlaanderen

  Van Poppel is de zoon van gewezen renner Jean-Paul van Poppel.

  Danny van Poppel (Trek) heeft de eerste rit in lijn naar zijn hand gezet in de Driedaagse van West-Vlaanderen. De 20-jarige Nederlander toonde zich de snelste in een massasprint.

  Na het startsein op 't Zand in Brugge kozen vier renners al snel het ruime sop. Met Laurens De Vreese (Wanty-Groupe Gobert) en Sander Helven (Topsport Vlaanderen-Baloise) maakten twee Belgen voorin het mooie lenteweer.

  De Oude Kwaremont zorgde voor verbrokkeling in het peloton. Toen onze twee landgenoten op 38 km van het einde als laatste overlevenden bij de kraag gevat werden, trokken zes renners op oorlogspad. Maar de poging van Keisse en co was geen lang leven beschoren.

  Enkele tellen later grepen neoprof Stig Broeckx (Lotto-Belisol) en Alphonse Vermote (Vastgoedservice) hun kans. De jongere broer van Julien Vermote, in 2012 de sterkste in de Driedaagse, had geen antwoord op een versnelling van Broeckx.

  Op vier kilometer van de finish viel onze jonge landgenoot in de klauwen van het peloton, dat mocht sprinten voor de zege. De Nederlander Danny van Poppel toonde zich uiteindelijk de sterkste van het pak. Proloogwinnaar Gert Joeäär blijft leider.

  Morgen krijgen de renners enkele hellingen uit het Heuvelland voor de wielen geschoven, vooraleer ze koers zetten naar aankomstplaats Ichtegem.

  Door een dodelijk verkeersongeval op het parcours moesten de organisatoren in sneltempo een nieuw traject uit hun hoed toveren. De renners reden uiteindelijk in een lus rond de plaats van het drama.

  Uitslag rit 1

  1. Danny van Poppel (Ned) - 182,9 km in 4u14'21"
  2. Danilo Napolitano (Ita) - allen zelfde tijd
  3. Scott Thwaites (GBr)
  4. Jevgeni Goetarovitsj (WRu)
  5. Jonas Vangenechten
  6. Baptiste Planckaert
  7. Boris Vallée
  8. Pierpaolo De Negri (Ita)
  9. Steve Chainel (Fra)
  10. Dylan Groenewegen (Ned)

  Stand na rit 1

  1. Gert Joeäär (Est)
  2. Johan Le Bon (Fra) op 5"
  3. Kristof Vandewalle - 8"
  4. Stijn Devolder - 11"
  5. Jan Ghyselinck - 13"
  6. Guillaume Van Keirsbulck - 14"
  7. Silvan Dillier (Zwi) - z.t.
  8. Jesse Sergent (NZe) - 15"
  9. Jan Barta (Tsj) - z.t.
  10. Chad Haga (VS) - z.t.