• home
 • video
 • pas verschenen

  De Tour is in feite 162 kilometer te lang

  De Tour van 2014 is 3.662 kilometer lang.

  De renners in de Tour zullen deze zomer precies 3.662 kilometer moeten afleggen. Dat is in feite 162 kilometer meer dan de door de UCI opgelegde maximumgrens van 3.500 kilometer, maar de UCI heeft zijn fiat gegeven.

  "Het verschil met het parcours van vorig jaar (3.404 kilometer) is te wijten aan het feit dat er slechts één tijdrit is, tegenover twee korte individuele tijdritten en een ploegentijdrit vorig jaar", legt sportief verantwoordelijke Thierry Gouvenou uit. "Net als vorig jaar starten we ook niet met een proloog, maar met een volwaardige eerste etappe."

  De Ronde van Frankrijk start op 5 juli met een rit van 191 kilometer tussen Leeds en Harrogat in Engeland. Er staan in de Tour ook twee grote verplaatsingen op het programma, allebei per vliegtuig. De eerste vindt na de derde etappe plaats tussen Londen en het Europese vasteland, de tweede tussen Bergerac en Parijs aan de vooravond van de slotetappe.