• home
 • video
 • pas verschenen

  Bronzen Van der Plaetsen: "Aansluiting met wereldtop"

  Thomas Van der Plaetsen zat kapot na de zevenkamp in Sopot, maar was wel dolgelukkig. "Met deze bronzen medaille maak ik de aansluiting met de wereldtop", zegt hij bij Sporza. Van der Plaetsen is nog maar de tweede Belgische man, na Mourhit, die op een WK indoor het podium wist te bereiken.

  Thomas Van der Plaetsen was met medaille-ambities naar Sopot gereisd. En hij maakte het ook waar. In de afsluitende 1.000 meter moest hij de Nederlander Eelco Sintnicolaas binnen schot houden en dat lukte.

  Had Van der Plaetsen nog getwijfeld over een goeie afloop? "In de namiddag gingen alle scenario's door mijn hoofd, maar in de race zelf zat ik al snel in een roes. Eelco wou me in paniek laten slaan, maar hij nam nooit afstand. Alles tesamen klop ik hem op zijn waarde."

  "Het is een heerlijk gevoel om een medaille te winnen, want dit WK staat al lang in mijn agenda aangestipt. Ik sprak ook mijn medaille-ambities uit en ben blij dat het lukte."

  "Het was misschien wel "on-Belgisch" om te zeggen dat ik voor een plak ging, maar ik was wel realistisch. Met dit puntentotaal sta je bijna op elk toernooi op het podium."

  "Dit is mijn eerste medaille bij de senioren en ik blij dat ik hiermee toon dat ik de aansluiting met de wereldtop heb gemaakt. Hopelijk is dit het begin van nog meer medailles."

  "Ook outdoor ver raken"

  Thomas Van der Plaetsen kijkt al met veel zin uit naar de zomer. "Ik ga nu een rustperiode inbouwen om dan fit het outdoorseizoen aan te snijden."

  En ook outdoor, in de tienkamp dan, wil Van der Plaetsen zich tonen. "Deze prestatie is heel sterk en daarmee kom ik outdoor ook wel ver. Een feestje nu? Vooral snel in mijn bed, denk ik. Ik ben kapot, maar heel gelukkig."