• home
 • video
 • pas verschenen

  Kara blijft vier wedstrijden geschorst

  Kara vangt bot bij de Beroepscommissie en blijft vier matchen geschorst.

  De Beroepscommissie heeft het beroep van Racing Genk afgewezen. Verdediger Kara blijft daardoor vier speeldagen geschorst. Zijn boete werd nog opgetrokken van 600 naar 800 euro. De schorsing van drie speeldagen van OHL-spits Kostovski werd ook bevestigd.

  Kara Mbodji kreeg vorige zondag een rode kaart nadat hij met zijn studs op het been van Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic had  gestaan.

  De Geschillencommissie sprak een schorsing van vier duels (waarvan één een uitloper was van een vorige straf) uit voor de Senegalees, maar Genk ging in beroep.

  Kara heeft altijd volgehouden dat zijn actie onvrijwillig was. "Ik heb hem geen pijn willen doen", was opnieuw zijn verdediging.

  Maar ook in beroep was het besluit onverbiddelijk: "Uit de televisiebeelden blijkt dat Kara opzettelijk zijn voet op het been van de tegenstrever zet en dat de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar werd gebracht."

  Door deze sanctie mist Kara de resterende twee wedstrijden van de reguliere competitie en de eerste twee speeldagen van de play-offs.

  Ook Kostovski en OHL grijpen naast strafvermindering

  Net als bij Kara had de Beroepscommissie geen oren naar de verdediging van OH Leuven voor de sanctie van drie speeldagen schorsing voor Johan Kostovski. De geldboete wordt ook nog opgetrokken van 500 naar 600 euro.

  "Uit de televisiebeelden blijkt dat Kostovski geen oog heeft voor de bal en dat hij zelfs geen intentie had om de bal te spelen. Zo bracht hij de fysieke integriteit van zijn tegenspeler (Tony Watt van Lierse, red) in gevaar", luidt het bij de Beroepscommissie. Kostovski mist de matchen tegen Anderlecht en Bergen en de eerste match van de play-offs.