• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen klopt Tubeke na paniek rond doelman

  Eupen-doelman Deumeland had dringende verzorging nodig.

  Eupen heeft de druk bij Westerlo gelegd. Het won een felbevochten match bij Tubeke en springt (voorlopig) over Westerlo naar de eerste plaats. De match lag in de eerste helft een kwartier stil om Eupen-doelman Jonas Deumeland te verzorgen. Die bleef lang liggen na een elleboogstoot en ambulanciers kwamen hem op het veld weghalen.

  De match was nog maar een paar minuten oud toen Deumeland bij een duel bij een hoekschop een elleboogstoot van Tubeke-speler Doumbouya incasseerde. Hij bleef meteen liggen, maar de ernst van de zaak werd pas wat later duidelijk.

  Spelers maanden de verzorgers en dokters aan om zo snel mogelijk in actie te schieten en ondertussen werd een ambulance opgetrommeld. De artsen wilden Deumeland (kleine archieffoto) niet verplaatsen en dus lag de match een kwartier stil tot de ambulanciers ter plaatse waren en zich over de doelman ontfermden.

  Met Deumeland op weg naar het ziekenhuis werd de match voortgezet. En even later kwamen er uit het ziekenhuis geruststellende berichten. Deumeland was weer helemaal bij bewustzijn.

  De match, op een slecht veld, bleef lang gesloten, tot Taulemesse rond het uur Eupen op voorsprong bracht. Tubeke had geen gepast antwoord meer.

  Tubeke - Eupen 0-1 (rust: 0-0)

  • Doelpunt: Taulemesse 0-1