• home
 • video
 • pas verschenen

  Est verrast Vandewalle in West-Vlaanderen

  Joeaar is de eerste leider in West-Vlaanderen.

  De Est Gert Joeäär heeft de proloog in de Driedaagse van West-Vlaanderen gewonnen. De Cofidis-renner verraste de Belgische favorieten Kristof Vandewalle en Stijn Devolder, die derde en vierde werden.

  Kristof Vandewalle won vorig jaar de Driedaagse van West-Vlaanderen en legde de basis daarvoor met winst in de proloog.

  De Belgische kampioen in het tijdrijden wou het nummertje van vorig jaar nog eens overdoen, maar deze keer strandde hij op de derde plaats. Vandewalle (kleine foto) moest vijf seconden toegeven op de Fransman Johan Le Bon en acht op winnaar Gert Joeäär.

  Joeäär, een 26-jarige Est, voelt zich blijkbaar prima in zijn sas op Vlaamse wegen, want vorig weekend toonde hij zich ook al in Kuurne-Brussel-Kuurne. Hij maakte toen deel uit van de lange vlucht.

  Gert Joeäär heeft zijn piek goed gepland: "Dit was één van mijn eerste grote doelen van het seizoen. Woensdag stapte ik na 150
  km af in de GP Samyn, om te rusten en hier in optimale conditie te starten. Vraag mij niets van de laatste kilometer, want dat is voor mij een zwart  gat. Ik zat echt leeg, maar het heeft opgeleverd."

  Vandewalle: "Joeäär lastig maken"

  Kristof Vandewalle is vastberaden om alsnog een gooi te doen naar de eindzege. De nieuwkomer bij Trek was ook niet ontevreden na de proloog. "Mijn tijd valt mee. Ik had de tijd van Devolder als referentie en was constant sneller. Jammer genoeg waren er twee nog beter."

  "De volgende dagen zal het voluit koersen worden. Onze ploeg is sterk genoeg om het Joeäär knap lastig te maken."

  Uitslag proloog en stand:

  1. Gert Joeäär (Est) - 7 km in 7'53"
  2. Johan Le Bon (Fra) op 5"
  3. Kristof Vandewalle - 8"
  4. Stijn Devolder - 11"
  5. Silvan Dillier (Zwi) - 14"
  6. Jesse Sergent (NZe) - 15"
  7. Jan Ghyselinck - 16"
  8. Guillaume Van Keirsbulck - z.t.
  9. Jan Barta (Tsj) - 17"
  10. Chad Haga (VS) - z.t.
  11. Thomas De Gendt - 18"