• home
 • video
 • pas verschenen

  Beloftevolle Pereira: "Ik laat alle opties open"

  "Op dit moment loopt het voortreffelijk bij Manchester United."

  Gisteren werd in verschillende media bericht dat Andreas Pereira, de zoon van Marcos Pereira, voor de Braziliaanse ploeg zou hebben gekozen en niet meer voor de Belgische nationale (jeugd)ploegen wilde spelen. Pereira ontkent dat bericht.

  Andreas Pereira is de zoon van Marcos Pereira, die in België als aanvaller voor onder meer KV Mechelen, Lierse en Sint-Truiden speelde.

  De 18-jarige Pereira komt uit voor de reserveploeg van Manchester United en maakt deel uit van de beloftevolle generatie Belgen die geboren is in het jaar 1996 (met onder meer Musonda Jr., Bakkali en Schrijvers,red.).

  "Nu focus ik me in de eerste plaats op Manchester United", zegt Pereira in Het Belang van Limburg. "Maar een definitieve keuze voor een nationale ploeg heb ik zeker nog niet gemaakt."

  "Ik zie wel wat de toekomst brengt. Als ik ooit een kans zou krijgen bij de Braziliaanse ploeg, dan zou ik natuurlijk niet nee zeggen."

  "Maar op dit ogenblik primeert Manchester United. Ik heb tot nu toe trouwens altijd bij de nationale jeugdploegen van België gespeeld. En het klopt niet dat ik me daar niet thuis voelde. De deur naar de Belgische ploeg is voor mij zeker nog niet gesloten. Ik ben nog jong, dus we zien wel."