• home
 • video
 • pas verschenen

  Willebroek vecht bekerkwalificatie Charleroi aan

  Darryl Watkins (C) en Wim Dobbelaere (W) vechten voor de bal.

  Kangoeroes-Willebroek dient bij de disciplinaire commissie van de basketbalbond een klacht in na de terugwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België tegen Charleroi. Willebroek vindt dat de scheidsrechters in de fout gingen in het turbulente slot.

  Willebroek had de heenwedstrijd thuis verloren met 81-87. De terugwedstrijd won het met 60-63, drie punten te weinig voor verlengingen.

  Volgens Willebroek had het heel anders kunnen lopen. "Enkele seconden voor het einde leidden we met vier punten", zegt Willebroek-coach Aleksander Peldic in Gazet van Antwerpen.

  "Zivanovic probeerde met een driepuntspoging het verschil op zeven punten te brengen." Daardoor zou Willebroek over de twee wedstrijden een punt meer gescoord hebben dan Charleroi.

  "Maar bij zijn poging vlogen drie Charleroi-spelers op hem. Een duidelijke overtreding, maar de scheidsrechters deden alsof er niets aan de hand was."

  Voorzitter Luc Katra treedt zijn coach in Het Laatste Nieuws bij: "Dat laatste shot werd foutief afgestopt, tv-beelden bevestigen ons gelijk. We dienen een klacht in, eerst bij de disciplinaire commissie van de Liga, maar desnoods leiden we een burgerlijke zaak in."