• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan oefent zijn wheelie in voor zaterdag

  Voert Peter Sagan zaterdag dit kunstje op in Siena?

  Zaterdag kunt u naar de Strade Bianche kijken. Peter Sagan, vorig jaar tweede in Italië, kijkt uit naar de wedstrijd over onverharde wegen. "Mijn eerste echte test van het jaar", zegt de Slovaak. Sagan heeft alvast zijn wheelie ingeoefend in Toscane.

  Vorig jaar finishte Peter Sagan als tweede in de Strade Bianche, na zijn Cannondale-ploegmaat Moreno Moser (foto).

  "Na twee maanden hard trainen wordt het mijn eerste echte test", blikt Sagan vooruit naar zaterdag. "De Strade Bianche is een fantastische wedstrijd met alle kenmerken van een klassieker, zelfs zonder de kasseien. Het is zwaar, onvoorspelbaar en uitdagend."

  "Moreno en ik vormen een mooi team. Onze tegenstanders hebben al wat laten zien, maar we zullen er alles aan doen om ze zaterdag te kloppen."

  Sagan en Moser kunnen in Toscane rekenen op de hulp van hun nieuwe ploegmaat Oscar Gatto, vorig jaar winnaar van Dwars door Vlaanderen.

  Strade Bianche live op Sporza

  De Strade Bianche komt net als vorig jaar live op uw scherm. Sporza zendt de wedstrijd zaterdag uit vanaf 14u: op Eén en via livestream. Renaat Schotte krijgt dit jaar de assistentie van Sven Vanthourenhout in onze commentaarcel.