• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegleider Piva: "Gilbert is voor niemand bang"

  Gilbert heeft een goeie winter achter de rug volgens zijn ploegleider.

  Philippe Gilbert wil na een minder seizoen opnieuw schitteren in zijn Ardense koersen. Sporza radio had een gesprek met kersvers ploegleider van BMC Valerio Piva over het programma van Gilbert. "Vlaanderen combineren met de Ardennen, dat gaat niet meer."

  Gilbert rijdt dit jaar geen Vlaamse wedstrijden. "Dat idee had hij vorig jaar met Allan Peiper al besproken", vertelt Piva (foto). "Philippe heeft de laatste jaren te veel gekoerst. Hij moet kiezen. Het is onmogelijk om top te zijn van de Vlaamse tot de Ardense klassiekers."

  "Zijn mogelijkheden passen beter bij de Ardennen en daarom hebben we besloten om hem in Spanje voor te bereiden. We willen alles doen voor de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

  Laat hij Vlaanderen liggen, omdat hij denkt dat Cancellara en Sagan sterker zijn? "Je moet een keuze maken. De Ronde van Vlaanderen past niet in de voorbereiding van de Ardense klassiekers."

  "Cancellara is samen met Boonen de grote favoriet en Sagan heeft zijn mogelijkheden al laten zien. Maar eerlijk gezegd, ik denk niet dat Gilbert van iemand bang is. Hij blijft een groot kampioen."

  "Zijn eerste doel is Milaan-Sanremo"

  Na een minder seizoen wil Gilbert weer aanknopen met de successen van weleer. Hij heeft dan ook veel revanchegevoelens bij de start van het nieuwe wielerjaar.

  "Phil is een kampioen, die veel koersen heeft gewonnen. Het laatste jaar was wat minder, maar soms moet je wachten wanneer het moment daar is."

  "Gilbert heeft een hele mooie winter achter de rug. Hij heeft veel getraind en ziet er veel beter uit dan verleden jaar. Zijn eerste doel is Milaan-Sanremo."

  Gilbert laat zaterdag de Strade Bianche links liggen, maar rijdt een dag later wel Roma Maxima. "We hebben samen beslist dat de combinatie van die twee koersen te zwaar is in de aanloop naar Tirreno-Adriatico."

  "Philippe heeft de Strade Bianche ook al gewonnen, dus heeft hij dit jaar zijn programma wat veranderd. Roma Maxima is een nieuwe koers, maar wel een hele mooie."

  "Van Avermaet kopman in Vlaamse klassiekers"

  Voor de Vlaamse klassiekers rekent BMC op Taylor Phinney en Greg Van Avermaet. Die laatste mag het kopmanschap opeisen. "Voor mij is Van Avermaet de leider in deze koersen. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij mooie plaatsen bijeen kan fietsen", zegt Piva.

  "Phinney is nog jong. Hij heeft veel talent, maar hij moet nog veel bewijzen. Greg heeft meer ervaring en kennis van die koersen. Hij verdient meer de positie van kopman."

  "In de Omloop Het Nieuwsblad heeft hij laten zien dat hij klaar is. Jammer genoeg won hij niet. Hij maakte een grote fout, maar Stannard was ook sterk. Ik verwacht hem zeker op het podium in één van de volgende klassiekers."