• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Zes wissels waren nefast voor de organisatie"

  Het gezicht van Kompany na de match sprak boekdelen.

  Na de gelijkmaker van Ivoorkust tegen België in de 93e minuut stond het gezicht van Rode Duivels-aanvoerder Vincent Kompany op onweer. Kompany wilde onmiddellijk na de wedstrijd niet reageren. Pas toen de eerste ontgoocheling verbeten was, stond hij de pers te woord.

  "Ik til niet te zwaar aan dit resultaat" zei Kompany. "Dit is en blijft een oefenwedstrijd. In de eerste helft hadden we alles perfect onder controle. De Ivorianen hadden misschien wel meer balbezit, maar wij gaven geen enkele kans weg en konden er zelf enkele creëren."

  "Ik vond dit een typische oefenwedstrijd. We beginnen vrijwel altijd uitstekend, en na de wissels wordt het steevast moeilijker."

  "Als je in de tweede helft zes wissels doorvoert, is het niet meer dan logisch dat je organisatie zoek raakt. Zo veel wissels hebben echt wel een impact op je spel en zijn nefast."

  "Dit is misschien wel een les voor het WK, maar daar zal het sowieso anders lopen. Een oefeninterland is nu eenmaal niet hetzelfde als een officiële wedstrijd met inzet."

  "Dat we nu al vier wedstrijden (tegen Wales, Colombia, Japan en Ivoorkust, red) niet meer konden winnen, stoort me niet. Het WK telt."

  Hazard: "Toch voor spektakel gezorgd"

  Voor Eden Hazard was de wedstrijd tegen Ivoorkust na een minuut bijna al afgelopen. Hij kreeg een tik tegen zijn enkel en moest het veld hinkend even verlaten om verzorgd te worden.

  "Zijn kous was kapot en zijn enkel was meteen flink dik", zei bondscoach Marc Wilmots daarover. "Zulke dingen gebeuren nu eenmaal en horen simpelweg ook bij topvoetbal."

  Daarna voerde de Chelsea-middenvelder nog wel enkele technische nummertjes op, maar hij leek te veel last te hebben van zijn enkel om zijn stempel op de match te kunnen drukken.

  "Het is sowieso jammer dat we de zege alsnog uit handen geven, zeker voor het publiek", reageerde Hazard na de match. "Beide ploegen hebben toch voor het nodige spektakel gezorgd."