• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ketele: "Hand is gelukkig niet gebroken"

  De Ketele (l) en De Buyst (r) vertellen het verhaal van Cali.

  Kenny De Ketele en Jasper De Buyst waren zondag een halfuur wereldkampioen ploegkoers. Drie dagen later proberen ze hun dramatische WK, met ook nog een valpartij voor De Ketele en een diskwalificatie voor De Buyst, samen met Lena De Ketele te vergeten in de speeltuin.

  Makkelijk is het niet om de kater van Cali door te spoelen. "Hier in België moet je tegen iedereen nog eens het verhaal doen. Ik ben zeker nog niet uit die sfeer", zegt De Ketele. "Maar de glimlach van je dochter zien, dat helpt wel."

  De Buyst reageert voor het eerst sinds de ontgoocheling: "Ik had even nodig om erover te geraken. Het moment waarop je je wereldkampioen waant, zit je in een roes, je voelt geen pijn meer. En dan wordt dat even later afgenomen."

  Het WK werd voor De Ketele en De Buyst een regelrechte afknapper, met ook nog een diskwalificatie voor De Buyst in het omnium en een valpartij voor De Ketele in de puntenkoers. Een val waar hij een blessure aan zijn ribben en zijn hand overhield.

  "Mijn ribben zijn aan het herstellen, maar ik begin meer en meer last te krijgen van mijn hand. Het zou dus goed kunnen dat ik de ploegkoers met een gebroken hand heb gereden."

  Dat was uiteindelijk niet het geval, want enkele uren na het interview meldde De Ketele via Twitter dat zijn hand niet gebroken, maar zwaar gekneusd is.