• home
 • video
 • pas verschenen

  Club-doelman Ryan sterk, zijn concurrent niet

  Mathew Ryan speelde de eerste helft voor Australië.

  Australië heeft een oefenwedstrijd tegen Ecuador verloren met 3-4. Club Brugge-doelman Mathew Ryan speelde een goeie eerste helft en hield zijn net schoon. Maar zijn vervanger ging de mist in. Anderlecht-speler Andy Najar won met Honduras van Venezuela.

  Mathew Ryan speelde de eerste 45 minuten met Australië tegen Ecuador en de Club-doelman moest daarin slechts een keer ingrijpen op een afstandsschot van Ayovi.

  Australië had de wedstrijd helemaal onder controle en Ryan en co trokken met een 3-0-voorsprong naar de kleedkamers. In de tweede helft sloeg de wedstrijd om. Mitchell Langerak nam de plaats van Ryan in, maar werd de antiheld van de wedstrijd.

  Bij een 3-1-stand na 15 minuten in de tweede helft, schopte de tweede doelman van Borussia Dortmund wild over de bal in de maag van Valencia. Rood voor Langerak en het begin van een spectaculaire terugkeer van Ecuador, dat nog met 3-4 won.

  Najar wint met Honduras van Venezuela

  Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan werden afgelopen nacht ook enkele oefeninterlands afgewerkt. Zo won Honduras met 2-1 van Venezuela. Bij WK-ganger Honduras speelde Anderlecht-speler Andy Najar (foto) 80 minuten.

  Costa Rica, ook geplaatst voor het WK, won met dezelfde cijfers van Paraguay. En in een duel tussen twee landen die er op het WK bij zijn, speelden Mexico en Nigeria 0-0 gelijk.