WK-tegenstanders Rusland, Zuid-Korea en Algerije winnen

wo 5 maart 2014 17:04
De Russen tanken vertrouwen tegen Armenië.
Net als de Rode Duivels hebben ook de tegenstanders op het WK in Brazilië een oefenwedstrijd afgewerkt. Rusland was Armenië de baas. Algerije klopte Slovenië en Zuid-Korea ging winnen in Griekenland.

Rusland - Armenië 2-0

Aleksandr Kokorin (foto) opende de score in Krasnodar. De aanvaller van Dinamo Moskou rondde halverwege de eerste helft mooi af met een hakje.

Net voor de rust werkte Dmitri Kombarov van Spartak Moskou de 2-0 binnen vanaf de stip.

Na de rust wisselde bondscoach Fabio Capello in totaal zes spelers, waardoor het niveau zakte bij de Russen. Doelman Igor Akinfejev moest aan de bak om de nul op het bord te houden.

Op het WK treffen België en Rusland mekaar in het legendarische Maracana-stadion, op zondag 22 juni.

Rusland: Akinfejev, V.Berezoetski, Ignasjevitsj, Esjtsjenko (46' Kozlov), Zjirkov (46' Kerzjakov), Kombarov, Samedov (75' Sjennikov), Sjirokov (46'Denisov), Fajzoelin (46' Dzagojev), Gloesjakov, Kokorin (63' Sjatov)

Griekenland - Zuid-Korea 0-2

Op 26 juni staat Zuid-Korea - België op het programma in Brazilië.

In Griekenland maakte Park Chu-young na 13 maanden afwezigheid zijn rentree bij Zuid-Korea. De 28-jarige aanvaller van Arsenal, uitgeleend aan tweedeklasser Watford, opende de score in de 18e minuut.

De assist kwam van Koo, werkzaam in de Bundesliga. Hij gaf ook het tweede doelpunt aan. Leverkusen-speler Son werkte af.

Fernando Santos, bondscoach van de Grieken, was ontgoocheld: "Dit leek meer op een training dan op een oefeninterland. De spelers hadden er duidelijk geen zin in."

Zuid-Korea: Jung, Y.Kim, Hong, J.Kim, Y.Lee, Ki (86' Ha), C.Lee, Koo (85' K.Lee) Han, C.Park (46' S.Kim), Son (73' B.Kim)

Algerije - Slovenië 2-0

De Rode Duivels openen hun WK op dinsdag 17 juni tegen Algerije. De Noord-Afrikanen boekten een zeldzame zege tegen een Europees team. Het volgepakte stadion in Blida, in het noorden van het land, ging uit z'n dak.

Soudani (Dinamo Zagreb) kopte net voor de rust de eerste op het scorebord. In de tweede helft had de Sloveense doelman geen verhaal op het schot van Inter-speler Taïder.

Algerije: Zemmamouche, Bougherra (63' Halliche), Mandi, Cadamuro, Ghoulam, Mostefa (55' Lacen), Djabou (61' Ferhat), Taïder (76' Yebda), Bentaleb, Soudani (85' Kadir), Slimani (71' Djebbour)

Wales - IJsland 3-1

In de voorronde voor het EK van 2016 loopt België Wales weer tegen het lijf. In een oefeninterland tegen IJsland toonde Gareth Bale zich erg beslissend. De sterspeler van Real Madrid leverde eerst de assist voor de 1-0 van James Collins, en scoorde 20 minuten voor tijd ook zelf de 3-0.

De andere tegenstanders van België in de EK-voorronde konden niet winnen. Andorra verloor in eigen land met 0-3 van Moldavië. Ook Bosnië-Herzegovina leed een nederlaag: 0-2 tegen Egypte. Israël verloor in eigen huis met 1-3 van Slovakije. Cyprus speelde gelijk tegen Noord-Ierland.