• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Zulke foutjes op het WK en we liggen eruit"

  Willmots: "Onze ploeg begint nu nog maar pas ervaring op te doen."

  Bondscoach Marc Wilmots slaat en zalft na de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust. "Ik heb liever dat dit soort dingen hier gebeuren dan op het WK", verwijst hij naar de foutjes bij de tegengoals.

  Marc Wilmots had voor de match laten weten dat hij geen belang zou hechten aan het resultaat. Achteraf hield hij dan ook voet bij stuk.

  "Toch zijn er dingen die we moeten leren. Dat heb ik mijn spelers ook meteen duidelijk gemaakt."

  "Ik heb een goed verdedigend blok gezien en we gaven bijna niets weg. Ik telde tien kansen voor ons, terwijl Ivoorkust alleen op stilstaande fases dreigde."

  "Maar we moeten leren dat je drie minuten voor het einde een bal in de tribune moet trappen. En we moeten ook doeltreffender worden. Deze ploeg begint nu nog maar pas ervaring op te doen. Maar als we zulke foutjes maken op het WK, liggen we er wel uit."

  Radja Nainggolan en Anthony Vanden Borre kregen een helft om zich in de kijker te spelen bij Wilmots. Toch wil hij niet op hun specifieke prestatie ingaan. "Ik heb een lijst en heb bepaalde ideeën. Iedereen kreeg een kans. Dan moeten ze het maar tonen."

  Mertens: "Toch wat vermoeidheid bij spelers"

  Dries Mertens speelde een sterke eerste helft, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een gelijkspel. "Dit is heel zuur. We hadden het moeten afmaken."

  "We hadden veel kansen, maar werken die niet af. Het veld was wel slecht, maar we moesten hier gewoon gewonnen hebben."

  "Onze eerste helft was zeer goed. Ivoorkust kwam er niet aan te pas. Hun organisatie stond niet goed en wij hebben prima de ruimte benut. Maar toen we rustig moesten zijn, hebben we te veel balverlies geleden."

  "Dat na de rust het verschil met de eerste periode groot was? Er sloop toch wat vermoeidheid in de ploeg. Iedereen heeft al veel matchen gespeeld. Het mag geen excuus zijn, maar het is wel zo."

  Nainggolan: "Ik kan veel beter"

  Radja Nainggolan kreeg van de bondscoach 45 minuten om zich te bewijzen. Hij scoorde de 2-0, maar een zege zat er toch niet in. "Het is onze eigen fout. Die 2-0 moeten we gewoon vasthouden.

  "Vooral die gelijkmaker is een domme goal. Lukaku wil ontzetten en trapt tegen mijn been. Zo kan Ivoorkust scoren."

  "Of ik zelf tevreden ben? Met mijn goal wel, al was het gewoon een slechte voorzet. Maar ik kan veel beter. Ik was een beetje nerveus. Het was de eerste keer dat ik zoveel minuten kreeg. Het is hier toch anders dan bij een club. Met je ploegmaats train en speel je iedere dag. Maar ik voel me goed bij de groep."

  "Ik hoop op meer en moet blijven knallen om er bij te zijn. Ik weet dat het belangrijk is om te spelen bij mijn club. Daar presteer ik toch en ik word ervoor beloond. Ik moet dat blijven doen en hoop op het WK."

  De Bruyne: "We waren veel beter"

  Ook Kevin De Bruyne baalde na afloop bij Sporza. "Ik denk dat we veel beter waren. We hadden deze ploeg onder controle en hebben een goeie match gespeeld. Maar bij die twee tegengoals moeten we beter opletten. Maar zo erg is dit resultaat niet."

  "Ivoorkust is een goeie ploeg. Als je kijkt waar die jongens allemaal spelen ... Maar dat geeft me ook een goed gevoel. Ze scoren niet uit kansen en dat hebben wij wel gedaan. We moeten niet kijken naar het resultaat. Oefenduels interesseren me op zich niet zo veel. Ik verlies liever nu dan op het WK."

  Jan Vertonghen legde ook de focus op de positieve punten. "We hebben zeker niet slecht gespeeld. We kenden een goeie fase met veel kansen. Maar het is zonde dat je nog twee goals slikt."

  "We werden na de 2-0 lakser en dat mag niet gebeuren. Vooral bij die vrije trappen konden we scherper verdedigen. We slikken te makkelijk tegengoals in de voorbije oefenduels en daar moeten we aan werken", besloot de Tottenham-speler.