• home
 • video
 • pas verschenen

  Spanning tussen Standard en Club loopt al op

  Mechele en Engels haken af bij de beloften.

  Standard en Club hebben momenteel de beste papieren in handen in de titelstrijd en de rivaliteit tussen Luik en Brugge hangt al in de lucht. Zo zet Standard vraagtekens bij het verstek van Club-spelers Maxime Lestienne, Björn Engels en Brandon Mechele bij de Belgische belofteploeg. Ze haakten alle drie geblesseerd af.

  De Belgische beloften spelen vanavond om 18u een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië en zetten met een zege een grote stap richting het EK.

  Vier Club-spelers waren daarvoor opgeroepen, maar alleen Laurens De Bock kan in actie komen, want Maxime Lestienne, Björn Engels (samen op kleine foto) en Brandon Mechele moeten de match laten schieten.

  Het Club-trio is geblesseerd en werd gecontroleerd door de bondsarts, maar Standard denkt er het zijne van. "Als ze komend weekend spelen met Club tegen Zulte Waregem, moet de bond ingrijpen om zijn geloofwaardigheid niet te verliezen", zegt teammanager Pierre Locht in Het Laatste Nieuws.

  Vorige zondag verloor Standard de topper van Club met 1-0 en stonden de drie spelers op het veld. "Maar het medisch rapport spreekt voor zich voor de beloftematch", meldt Club.

  Ook de bond ziet geen probleem: "Ze hebben geen selectie geweigerd. De bondsdokter heeft hen afgekeurd voor deze interland en gaf ze vrij. Als ze komend weekend in actie komen, zullen we ons daar niet tegen verzetten."