Oranje lijdt eerste nederlaag sinds België-Nederland

wo 5 maart 2014 22:52
De Franse international Matuidi scoort de tweede tegen Nederland.
Na 17 interlands zonder nederlaag is Nederland een eerste keer geklopt. Frankrijk klopte Oranje in een oefeninterland. Een mak Duitsland won van Chili, Engeland klopte Denemarken en Argentinië kwam niet aan scoren toe in Roemenië.

Frankrijk - Nederland 2-0

Een vlijmscherpe Benzema smeerde Nederland zijn eerste nederlaag aan sinds de zomer van 2012, toen Oranje op de Heizel verloor (4-2). De spits van Real Madrid opende de score in Parijs. Met een stevige volley klopte hij Oranje-doelman Cillessen.

Nederland speelde met een experimenteel elftal en moest ook Robben missen wegens een blessure. Nog voor de rust stond het team twee goals in het krijt. Ook PSG-speler Matuidi scoorde met een volley.

Engeland - Denemarken 1-0

Kasper Schmeichel, zoon van voormalig Manchester United-sluitstuk Peter, hield Engeland lang van een doelpunt.

In de 82e minuut lukte het Sturridge toch om de Deense doelman te verschalken. Met een kopbal scoorde de Liverpool-spits in vorm (12 doelpunten in 12 matchen) het enige doelpunt van de avond.

Sturridge voorkwam zo een derde nederlaag op een rij van Engeland. In november kwamen Chili (0-2) en Duitsland (0-1) winnen op Wembley.

Duitsland - Chili 1-0

Duitsland won met het kleinste verschil van Chili. Götze werkte op het kwartier een actie van Özil af. De Arsenal-speler had drie verdedigers in de wind gezet.

Toch speelden de Duitsers geen topmatch. Bondscoach Löw kon zijn frustratie niet verbergen. Op het einde van de wedstrijd begonnen de fans van de Mannschaft zelfs te fluiten in Stuttgart.

Valencia-speler Vargas was het dichtst bij de verdiende gelijkmaker voor Chili. Zijn poging in de tweede helft eindigde op de deklat.

Roemenië - Argentinië 0-0

Argentinië heeft niet met een overwinning op Roemenië kunnen oefenen. Doelpunten waren er niet te zien in Boekarest, wel kansen in overvloed.

Het waren de doelmannen die de nul op het bord hielden. In de 84e minuut ranselde Roemenië-keeper Tartarusanu de beste Argentijnse kans uit zijn doel, een schot van Di Maria.

Lionel Messi speelde de hele wedstrijd bij de Argentijnen en gaf over op het terrein (lees meer). Ex-Anderlecht-pion Lucas Biglia viel in na 57 minuten.