Neymar swingt tegen Anele en Patosi

wo 5 maart 2014 20:02
Neymar en Patosi in actie in Soccer City.
De Brazilianen zijn in een oefeninterland met ruime cijfers gaan winnen in Zuid-Afrika. Barcelona-speler Neymar maakte er drie. Bij de Zuid-Afrikanen deden drie spelers uit de Jupiler Pro League mee: Anele (Genk), Jali (Oostende) en Patosi (Lokeren). In andere oefeninterlands konden de EK-tegenstanders van de Rode Duivels niet winnen.

In november liep Europees en wereldkampioen Spanje nog tegen een nederlaag aan in Zuid-Afrika, maar de Brazilianen lieten zich niet verrassen. Zij wonnen met sprekend gemak.

De debuterende keeper bij Zuid-Afrika, de 22-jarige Williams, werd te kijk gezet. Eerst door Oscar (met een wippertje), daarna door Neymar (bal tussen zijn benen).

Na de rust lobde Neymar Williams in Soccer City in Johannesburg: 0-3. Het Zuid-Afrikaanse antwoord kwam er via Lokeren-speler Patosi. De invaller nam Julio César onder vuur, maar de aansluitingstreffer kwam er niet.

Integendeel, City-speler Fernandinho maakte vanaf afstand de vierde van de avond voor Brazilië. Neymar scoorde in zijn 47e interland nog zijn 30e voor de Seleção.

Zuid-Afrika - Brazilië 0-5

Doelpunten: 10' Oscar 0-1, 41' en 46' Neymar 0-2 en 0-3, 79' Fernandinho 0-4, 91' Neymar 0-5

Zuid-Afrika: Williams, Anele, Matlaba, Khumalo (20' Xulu), Nthethe, Claasen (52' Ndlovu), Jali (55' Zungu), Furman, Cerero, Rantie (46' Manyisa), Parker (62' Patosi)

Brazilië: Julio Cesar, Rafinha, David Luiz (64' Dante), Thiago Silva, Marcelo (58' Dani Alves), Fernandinho, Paulinho (47' Luiz Gustavo), Hulk (46' Ramires), Oscar (46' Willian), Neymar, Fred (62' Jô)

Shirtwissel: De Brazilianen speelden voor de rust in hun traditionele gele uitrusting. In de tweede helft trokken ze hun blauwe shirts aan.

Meer oefeninterlands

Turkije - Zweden 2-1

Doelpunten: Erdinc 1-0, Toivonen 1-1, Adin 2-1

Zlatan Ibrahimovic speelde de eerste helft mee met Zweden. Ola Toivonen (ex-PSV, nu Rennes) was zijn vervanger. Op 1 juni spelen de Rode Duivels een oefeninterland in en tegen Zweden.

Colombia - Tunesië 1-1

Doelpunten: Rodriguez 1-0, Khazri 1-1

De wedstrijd werd in Barcelona gespeeld. Falcao keek toe vanuit de tribunes. De sterspeler van Colombia is geopereerd aan zijn knie en hoopt er weer te staan als het WK begint.

Israël - Slovakije 1-3

Doelpunten: Jakubko 0-1, Durica 0-2, Buzaglo 1-2, Mak 1-3

Refaelov (Club Brugge), Ben Haim (Standard) en Gershon (Waasland-Beveren) stonden in de basis bij Israël, dat in de EK-kwalificatiegroep van België zit.

Bosnië-Herzegovina - Egypte 0-2

Doelpunten: Gedo 0-1, Salah 0-2

Ghaly (Lierse) speelde de hele wedstrijd bij Egypte. Bosnië-Herzegovina is ook een tegenstander van de Rode Duivels in de EK-voorronde.

Macedonië - Letland 2-1

Doelpunten: Kostovski 1-0, Georgievski 1-1 (own), Ibraimi 2-1

Jovan Kostovski is de aanvaller van OH Leuven.

Cyprus - Ierland 0-0

Cyprus is een tegenstander van België in de EK-voorronde.

Oekraïne - Verenigde Staten 2-0

Doelpunten: Jarmolenko 1-0, Devic 2-0

Door de wankele toestand in Oekraïne werd de wedstrijd op Cyprus gespeeld. Anderlecht-middenvelder Sacha Kljestan speelde een uur bij de VS, Oguchi Onyewu (ex-Standard en -La Louvière) de hele wedstrijd.