• home
 • video
 • pas verschenen

  Nemanja Vidic trekt volgend seizoen naar Inter

  Nemanja Vidic moet de leider in de verdediging van Inter worden.

  Nemanja Vidic ruilt over enkele maanden Manchester United voor Inter. De 32-jarige Servische verdediger meldde in februari al dat hij United zou verlaten. Omdat het contract van Vidic komende zomer afloopt, moet Inter geen transfersom betalen.

  Vanaf volgend seizoen zal Nemanja Vidic de kleuren van Inter verdedigen. De verdediger, die sinds 2011 aanvoerder was van United, sloot in februari een verlengd verblijf in Manchester al uit.

  Met de overgang naar de Italiaanse topclub is geen transfersom gemoeid, omdat het contract van Vidic komende zomer afloopt. Inter-voorzitter Erick Thohir is blij. "Vidic is een speler van wereldklasse. Zijn kwaliteiten, ervaring en charisma zullen van grote waarde zijn voor het team en de jonge spelers."

  Vidic werd in 2006 door Manchester United overgenomen van Spartak Moskou. Met United pakte hij 15 prijzen, waaronder vijf landstitels en de Champions League in 2008. Hij verzamelde ook 56 caps voor Servië.