• home
 • video
 • pas verschenen

  Mitrovic deelt nationale beloften stevige tik uit

  Aleksandar Mitrovic is een gesel voor de Belgische verdedigers.

  De nationale beloften hebben hun eerste plaats in de EK-voorronde uit handen gegeven. De Serviërs kwamen met 0-3 winnen in Leuven. Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic scoorde twee keer. Servië telt nu evenveel punten als België, maar heeft een match minder gespeeld.

  In hun zevende voorrondewedstrijd keken de jonge Duivels na elf minuten al tegen een achterstand aan. Mitrovic kopte een hoekschop binnen.

  Meteen na de pauze kregen de jongens van coach Johan Walem de kans om gelijk te maken, maar Batshuayi vergat de vrijstaande Mpoku te bedienen en mikte op de Servische doelman.

  Het brak de talentvolle Belgen zuur op. De Serviërs waren veel efficiënter. Brasanac en opnieuw Mitrovic legden nog voor het uur de 0-3-eindstand vast. Het Belgische antwoord was te zwak.

  De jonge Duivels spelen hun achtste en laatste duel op vrijdag 5 september in en tegen Cyprus, diezelfde dag ontvangt Italië Servië. Vier dagen later spelen Servië en Italië hun laatste wedstrijd.

  België - Servië 0-3

  Doelpunten: 11' Mitrovic 0-1, 53' Brasanac 0-2, 56' Mitrovic 0-3

  België: Coosemans, Ngawa, Arslanagic, Denayer, De Bock, De Sart, Hazard (76' Vanaken), Praet, Ferreira Carrasco (66' Origi), Mpoku (54' Bruno), Batshuayi

  Praet: "Les in efficiëntie"

  "Op voorhand hadden we gedacht hier meer uit te halen", sprak Dennis Praet. "Ik vond Servië voetballend niet top, het kiest vooral voor de lange bal op Mitrovic. Het is wel een lesje in efficiëntie: drie keer voor de goal en drie doelpunten."

  Praets Anderlecht-ploegmaat Aleksandar Mitrovic was de man van de match. "België heeft veel goeie spelers, misschien wel betere dan wij", zei de Servische spits, "Maar wij hebben meer ervaring en spelen meer als een team."

  Bondscoach: "Afspraken niet nageleefd"

  "Dit is een ontgoocheling", vertelde bondscoach Johan Walem. "We hadden veel geoefend op hoekschoppen, maar toch slikken we daarop de 0-1. Afspraken werden niet nageleefd. Daarna hadden we kansen op de 1-1, maar deze Serviërs hebben meer ervaring en zijn uitgekookter."

  Voorronde EK beloften 2015

  De tien groepswinnaars en de beste vier nummers twee stoten door naar de play-offs. De winnaars van die dubbele confrontaties mogen in 2015 deelnemen aan het EK in Tsjechië.