• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach van Steven Defour op straat gezet

  Fonseca moet op zijn verjaardag opkrassen na de tegenvallende resultaten.

  FC Porto, het team van Steven Defour, heeft zijn coach Paulo Fonseca de laan uitgestuurd. De slechtste reeks in tien jaar - vier wedstrijden zonder overwinning - wordt hem fataal, uitgerekend op zijn verjaardag.

  Porto is in de Portugese competitie derde, op negen punten van leider Benfica. Maar voor het bestuur is dat niet genoeg. De fans vroegen vorige maand al om het ontslag van Fonseca, na de eerste thuisnederlaag van de club in vijf jaar.

  In onderling overleg is besloten om, uitgerekend op de 41e verjaardag van Fonseca, een einde te maken aan de samenwerking. De coach van het B-team, Luis Castro, neemt de taken van Fonseca over.

  De machtswissel is misschien goed nieuws voor Steven Defour. De Rode Duivel kwam onder Fonseca amper aan speelminuten. Fonseca was vorige zomer aan de slag gegaan bij Porto, nadat hij vorig seizoen met Paços Ferreira derde was geworden.